Альпіністське спорядження, сигнальні стрічки: як у Франківську борються з бурульками

На території Івано-Франківська здійснено 37 виїздів за заявками про збиття бурульок. Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності...

На території Івано-Франківська здійснено 37 виїздів за заявками про збиття бурульок.

Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів Івано-Франківської міської ради Ігор Влізло під час оперативної наради 23-лютого, пише “Суспільне Карпати”.

Зокрема, 22 заявки виконала “Міська аварійна служба”, 10 заявок – ДСНС і 5 заявок – “Затишний дім”. Під час збивання бурульок використовували вишку “Теплокомуненерго” та альпіністське спорядження.

“В основному, це три- чотириповерхові будинки. Основна проблема – центральна частина міста, де старіше покриття і нема водовідвідних шлюзів. Роботи виконували на вулицях Коновальця, Незалежності, Чорновола, Крушельницької, Грушевського, Лепкого та інших”, – сказав Ігор Влізло.

Також він додав, що ОСББ неналежним чином чистять будинки і дахи.

“У нас проблема із ОСББ, які зобов’язані тримати у порядку будинок, дахи. На жаль, на сьогоднішній день із ними важко домовитися, аби вони здійснювали такі роботи”, – сказав Влізло.

Окрім того, 18-го лютого відбулося засідання робочої групи під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Руслана Гайди.

“Ми зібрали поліцію, комунальні служби, комунальні підприємства і поставили завдання. Якщо є необхідність, але нема можливості виїхати у те чи інше місце, де є загроза падіння бурульок, то вони зобов’язані виїхати, обгородити це місце і повідомити службу 15-80. У випадку, якщо надходить заявка, ми її формуємо, і на ті виклики виїджають відповідні служби”, – зазначив Ігор Влізло.

За його словами, на сьогоднішній день в Івано-Франківську немає жодного випадку травмування бурульками.

Територію, де є загроза падіння бурульок, але немає можливості їх збити, обгороджують сигнальною стрічкою.

“Прохання до жителів міста: якщо ви бачите, що є загроза, – бажано проходити трохи далі від місця падіння бурульок, три-чотири метри від самого будинку. Трохи звертати увагу на верх, аби не сталося біди”, – сказав Влізло.

Читайте також: У Франківську на Привокзальній “муніципали” допомогли чоловіку без свідомості. ФОТО

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...