До 150-річчя Лесі Українки покажуть її унікальне фото

У Домі Франка у Львові 25 лютого відкриють виставку однієї світлини “Цвіт папороті”. На ній презентують фотографію Лесі Українки, яку не бачили навіть дослідники,...

У Домі Франка у Львові 25 лютого відкриють виставку однієї світлини “Цвіт папороті”. На ній презентують фотографію Лесі Українки, яку не бачили навіть дослідники, а поетеса та її рідні вважали найкращою.

Про це повідомляє пресслужба Дому Франка у Фейсбуці, пише “Укрінформ”.

“Єдиний відомий фотооригінал зберігається в фондах Дому Франка. І ніколи досі не був відкритий для огляду. Навіть дослідники-лесезнавці ніколи не тримали його в руках. Вперше він буде виставлений у день 150-річного ювілею Лесі Українки”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначають організатори, найбільшу таємницю досі приховував зворот цього фото. На ньому – два речення з 16 слів, місце і дата.

“Та ці два речення варті цілих томів. Бо сильніші за смерть. А місце і дата здатні розповісти історію, у якій прихована драма. І навіть не одна. В унікальній історії цієї світлини химерно сплелися два трагічні кохання і одна дивовижна дружба. І одне незабутнє літо. Таке, яке буває лише раз у житті”, – зазначають в дописі.

Виставка однієї світлини “Цвіт папороті” відкриється в Домі Франка 25 лютого о 14:00 і триватиме впродовж трьох днів.

Читайте також: Курс валют на 23 лютого: скільки коштують долар і євро

Категорії
Культура
Новини
Loading...