У Франківську суд залишив на волі грабіжника-рецидивіста

Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі про пограбування. Злочин стався 17 липня 2020 року. О 05:30 ранку злочинець проходив повз будинок, в якому...

Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі про пограбування.

Злочин стався 17 липня 2020 року. О 05:30 ранку злочинець проходив повз будинок, в якому побачив відчинене в режимі провітрювання вікно на першому поверсі. Він вирішив обікрасти будинок.

Застосувавши фізичну силу, чоловік відважив руками вікно, після чого незаконно проник до приміщення будинку, де на той час в одній із кімнат спала власниця. Перебуваючи у коридорі, він побачив на вішалці жіночу сумку, всередині якої знаходились особисті речі жінки.

Злодій викрав із сумки 5000 гривень, паспорт, свідоцтво про реєстрацію автомобіля «Hyundai Tucson», посвідчення водія та три банківські карти банку «ПриватБанк».

Згодом він зайшов до спальної кімнати, де перебувала жінка – і вона прокинулась. Злочинець, розуміючи, що його протиправні дії викриті потерпілою, а таємне викрадення чужого майна стало відкритим, вибіг із кімнати та втік з будинку через попередньо відважене ним вікно.

Жінка заявила у поліцію. Правоохоронці швидко затримали зловмисника і встановили його особу. Виявилося, що чоловік – уродженець Галицького району, неодружений, непрацюючий, із середньою освітою. Злочинець до цього вже чотири рази був судимий за різні крадіжки, скоєні на території області.

3 лютого 2021 року Івано-Франківський міський суд виніс вирок у цій справі. Злочинця визнали винним у скоєнні грабежу (ч.3 ст.186 ККУ) та призначити мінімальне покарання за цією статею – 4 роки позбавлення волі.

Втім, як йдеться у тексті вироку, “керуючись ст.75 ККУ, обвинуваченого звільнили від відбування позбавлення волі, встановивши йому іспитовий строк – два роки”.

Читайте також: Лікарня у Заболотові, на Прикарпатті, заповнилася хворими на COVID-19 за чотири дні

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...