Лікарня у Заболотові, на Прикарпатті, заповнилася хворими на COVID-19 за чотири дні

У Заболотівській багатопрофільній лікарні зайнято 46 із 50 ліжок, які додатково розгорнули для хворих на COVID-19. Про це Суспільному Карпати повідомив директор медзакладу Ігор Палійчук. За...

У Заболотівській багатопрофільній лікарні зайнято 46 із 50 ліжок, які додатково розгорнули для хворих на COVID-19. Про це Суспільному Карпати повідомив директор медзакладу Ігор Палійчук.

За його словами, від четвертого березня лікарня перестане приймати хворих на коронавірус.

“У перший же день до нас поступило 42 людини – з Івано-Франківська, Коломиї, Надвірної. У нашій лікарні лежать хворі з усієї області. Зараз заповнено 46 ліжок. Маємо ще чотири вільні місця. Повністю медзаклад заповниться під вечір”, – розповідає Ігор Палійчук.

У лікарні зараз є чотири апарати штучної вентиляції легенів та 20 кисневих точок. Тут лікують 12 кисневозалежних пацієнтів, п’ятеро з них – у важкому стані.

“Розгорнути додаткові ліжка в лікарні немає можливості. Ці ліжка в нас зробили на базі інфекційного відділення – там було 20 ліжок. Ми додали ще додатково десять. І на базі колишнього пологового відділення було десять ліжок, але ми зробили 20. Додаткові ліжка відкрити зараз неможливо, тому що в нас кисень є лише в одному корпусі. В другому корпусі кисню немає”, – пояснює Ігор Палійчук.

До слова, приймати хворих на COVID-19 КНП “Заболотівська багатопрофільна лікарня Заболотівської селищної ради” розпочала першого березня.

Читайте також: У Коломиї розпочали ремонт вулиці Винниченка. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...