Франківська організація ініціювала навчання культурних менеджерів у Киргизстані

4-5 березня триває онлайн-конференція для культурного сектора Киргизстану та країн Центральної Азії. Таку подію ініціювала івано-франківська місцева молодіжна організація “СТАН”, пише Суспільне Карпати. “Для нас...

4-5 березня триває онлайн-конференція для культурного сектора Киргизстану та країн Центральної Азії. Таку подію ініціювала івано-франківська місцева молодіжна організація “СТАН”, пише Суспільне Карпати.

“Для нас це дуже важливий проєкт, тому що ми вперше є партнерами в Киргизстані, в Центральній Азії разом з Міністерством культури Республіки Киргизстан, – каже голова правління молодіжної організації “СТАН” Ярослав Мінкін.

Акцентуватимуть саме на локальних ініціативах, які будуть корисні для міст у Центральній Азії.

“Досвід України релевантний для Киргизстану. І міжнародна конференція – можливість для культурних менеджерів обмінятися реальними практиками. Серед спікерів – чотири відомі українські інституції локального рівня. Вони представлять свої практики, хочуть розповісти, як в Узбекистані, Киргизстані, Таджикистані можна розвивати культурну сферу”, – продовжує Ярослав Мінкін.

Мова йде про досвід бердичівської бібліотечної системи, яка зуміла з пострадянської стати креативним простором з різноманітними послугами для клієнтів. Музичний фестиваль сучасного мистецтва “Республіка” з Кам’янця-Подільського, інклюзивний театр з міста Бар Вінницької області. Також учасники івано-франківської молодіжної організації “СТАН” розкажуть про успіхи проєкту “Амбасадори розмаїття”.

“Дуже багато було питань, як трансформувати ту ж бібліотечну систему, бо це актуально для всього пострадянського простору. Багато говоритимемо й про досвід Івано-Франківщини,” – каже Мінкін.

У межах конференції виступлять 25 спікерів з Киргизстану, Грузії, Німеччини, Таджикистану, Узбекистану, України та Швейцарії.

Своєрідний лекторій – це лише початок проєкту, який планують реалізувати упродовж двох років.

Організаторами конференції виступає фонд Walkerstory, Міністерство культури Республіки Киргзстан, молодіжна організація “СТАН” та Лабораторія культури й менеджменту.

Читайте також: Мешканці багатоквартирних будинків у прикарпатському селі Загвіздя три дні без водопостачання

Категорії
Життя
Новини
Loading...