У мобільний госпіталь у Богородчанах доправили ще одну пацієнтку

Ситуація із коронавірусом на Прикарпатті найскладніша, що там уже задіяли мобільний шпиталь, який розгорнули 10 днів тому, коли “ковідні” місця у лікарнях почали стрімко...

Ситуація із коронавірусом на Прикарпатті найскладніша, що там уже задіяли мобільний шпиталь, який розгорнули 10 днів тому, коли “ковідні” місця у лікарнях почали стрімко займати нові хворі.

Про це інформує ТСН. В мобільному шпиталі вже перебуває одна пацієнтка. Вона була на приймальному покої, їй зробили комп’ютерну томографію і вже поклали у модуль. Відомо, що це жителька цього ж Богородчанського району з двобічною пневмонією та ускладнення цукровим діабетом, їй 56 років. Також відомо, що у ці хвилини ще одну жінку доправляють сюди з Івано-Франківська. У неї теж попередньо двобічна пневмонія.

Загалом сьогодні до вечора тут відкривають для пацієнтів 2 модулі – тобто 2 намети. У кожному по 8 ліжок. І на завтра готують ще 2 модулі.

У Богородчанській райлікарні розгорнуто 250 “ковідних” ліжок. Пацієнтів 231. 19 ліжок залишають вільними, аби у разі погіршення стану хворих у модулі, перевести їх до стаціонару. У модульний шпиталь кластимуть не найважчих хворих.

“Всі лікувальні заклади області, все зайнято – центральна міська, обласна інфекційна, обласна клінічна. Було прийняте рішення заповнювати госпіталь”, – каже головний лікар Богородчанської ЦРЛ Іван Коляджин.

Загалом мобільний шпиталь розрахований на 120 ліжок. Тут є все необхідне обладнання.

Читайте також: У мобільний госпіталь на Прикарпатті доставили першого пацієнта

Категорії
Життя
Новини
Loading...