Раніше судимі чоловіки у Яремчі вчинили наругу над могилами

Яремчанський міський суд виніс вирок двом чоловікам,  які вчинили наругу над могилами і незаконно заволоділи предметами, що знаходились на могилах. 16 листопада 2020 року...

Яремчанський міський суд виніс вирок двом чоловікам,  які вчинили наругу над могилами і незаконно заволоділи предметами, що знаходились на могилах.

16 листопада 2020 року приблизно о 14 год обвинувачений із спільником вирішили у місті Яремчі незаконно заволодіти предметами, що знаходилися на могилах померлих, тобто вчинити наругу над могилою з корисливих мотивів.

За попередньою змовою обвинувачені з метою реалізації свого злочинного та протиправного умислу, перебуваючи на вказаному кладовищі, нехтуючи моральними засадами суспільства в частині поваги до місць поховання померлих, грубо порушуючи суспільні відносини, що забезпечують моральні устої суспільства, принципи загальнолюдської моралі, традиції та релігійні положення щодо поховання померлих, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, з корисливих мотивів, незаконно, шляхом пошкодження могил, застосовуючи фізичну силу, демонтували металеві конструкції з місць поховань трьох померлих.

Після цього вони із викраденим майном покинули місце вчинення злочину, розпорядившись ним на власний розсуд.

У судовому засіданні чоловіки повністю визнали свою вину.

Суд ухвалив визнати чоловіків винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.297 КК України, та призначити їм покарання у виді 4 років позбавлення волі. 

Строк відбування покарання обчислюватимуть з 16.11.2020 року. Також з обвинувачених на користь держави стягнули 6047 гривень 45 копійок витрат за проведення судових експертиз.

Слід зазначити,  що один з обвинувачених був уже засудженний   за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 185, ст. 128 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком 3 роки (умовно-достроково звільнений Коломийським міськрайонним судом 26.10.2018, невідбутий термін 10 місяців 24 дні).  А його спільник вироком Надвірнянського районного суду від 16.07.2018 за ч. 1 ст. 185 КК України  був оштрафований на 1020 грн.

Читайте також: У Чукалівці планують розширити кладовище. ФОТО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...