В Івано-Франківській ЦМКЛ не вистачає майже 30 медпрацівників

В Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні бракує медпрацівників —вісьмох лікарів-терапевтів, чотирьох анестезіологів та 16 медсестер. Про це Суспільному Карпати повідомив заступник головного лікаря медичної...

В Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні бракує медпрацівників —вісьмох лікарів-терапевтів, чотирьох анестезіологів та 16 медсестер.

Про це Суспільному Карпати повідомив заступник головного лікаря медичної установи Володимир Вовчук.

“Мова йде і про лікарів, і про молодший медичний персонал. Справа в тому, що наша лікарня розгорнута на 440 ліжок. Але внаслідок епідемії кількість терапевтичних ліжок збільшили із 120 до 425. Притому мусимо надавати допомогу хворим з інфарктами, інсультами, гострою хірургічною патологією. Для них також отримуємо 100 ліжок. В сумі в нас зараз виходить 525 ліжок”, – пояснив медик.

Також, за словами Володимира Вовчука, враховуючи ситуацію із захворюваністю на коронавірус, у лікарні довелося збільшити кількість медсестринських постів.

Директор Івано-Франківського медичного фахового коледжу Володимир Стасюк повідомив, що з проханням про кадрову підтримку до закладу звернулися з управління охорони здоров’я міської ради.

“Усі наші студенти до отримання диплому не можуть бути використані як медичні працівники. Це заборонено законом. Але деякі наші викладачі є лікарями, які мають сертифікати. У нас є до десяти таких людей. Ми з ними переговоримо, що є така пропозиція. Інформацію до них доведу і буду сприяти, щоб вони погодилися”, – зазначив Володимир Стасюк.

Читайте також: У Франківську зменшується кількість хворих з COVID-19, але є багато важких пацієнтів, – Марцінків

Категорії
Місто
Новини
Loading...