Чи буде в Україні новий локдаун: імовірні дати

В Україні через пандемію COVID-19 вже двічі оголошували жорсткий карантин. Наразі ситуація з коронавірусом набирає загрозливих обертів. Як стверджують в уряді, Україна вже зіткнулась...
Health worker gesturing stop sign in quarantine.

В Україні через пандемію COVID-19 вже двічі оголошували жорсткий карантин. Наразі ситуація з коронавірусом набирає загрозливих обертів.

Як стверджують в уряді, Україна вже зіткнулась з третьою хвилею коронавірусу. Під час засідання Кабміну прем’єр-міністр Денис Шмигаль не виключив, що адаптивний карантин та кольорові зони можуть достатньо не допомогти, повідомляє 24 канал.

Віцеспікерка Ради Олена Кондратюк запропонувала провести спільне засідання Ради та Кабміну або спеціальне засідання РНБО. Все для того, аби напрацювати план на випадок нового локдауну.

Ймовірність введення жорстких карантиннних обмежень, на думку політикині, є дуже високою.

“Потрібно усі зусилля кинути на боротьбу з COVID-19”, – підкреслила Кондратюк.

Максим Степанов, очільник українського МОЗ, 15 березня заявив, що в Україні можуть запровадити локдаун, якщо понад 50% областей перейдуть у червону карантинну зону.

Водночас урядовець запевнив, що наразі динаміка показує, що його можна уникнути. Він також наголосив, що влада має чітке бачення про те, що робити, аби стабілізувати ситуацію.

Міністр також зазначив, що загострення ситуації з COVID-19 в Україні пов’язані, зокрема, з британським штамом вірусу. Найбільше навантаження на систему охорони здоров’я – на Заході.

Наразі в червоній зоні вже 4 області – Івано-Франківська, Закарпатська, Житомирська та Чернівецька. Ще 10 та Київ – у помаранчевій, що означає, що вони лише за крок від того, щоб потрапити у “червоний перелік”.

“Це означає, що на підході може бути жорсткий локдаун. Коли більшість областей буде у червоній зоні, скоріш за все, доведеться повертатися до тої моделі локдауну, який Україна вже проходила”, – підкреслив Шмигаль.

Прем’єр-міністр звернувся до людей із закликом бути свідомими. Звісно, великі надії на вакцинацію, що з 24 лютого вже стартувала в Україні. Проте, наголошують в уряді, імунізація – процес тривалий і може затягнутись на 2 роки.

  • У МОЗ прогнозують, що пік третьої хвилі COVID-19 в Україні припаде на середину весни. Зростання кількості нових випадків інфекції може бути до кінця квітня.
  • За інформацією НВ, в Національній академії наук зауважили, що весняна хвиля епідемії триватиме до середини травня.
  • Відтак, ймовірно, саме на початку — в середині квітня медична система відчує максимальне навантаження. Через це й можуть запровадити локдаун чи посилити карантин.
  • Інфекціоніст Федір Лапій вважає, що наступний тиждень в Україні буде дуже показовим. Посилити карантин можуть вже до його кінця, тобто до 21 березня.

Читайте також: В Івано-Франківській ЦМКЛ не вистачає майже 30 медпрацівників

Категорії
Влада
Новини
Loading...