Медзаклади Франківська отримали 26 нових кисневих концентраторів

Додаткові кисневі концентратори – порятунок для хворих на коронавірус пацієнтів. Міські медичні заклади отримали від міста 26 нових кисневих концентраторів. Вчора ЦМКЛ, що на...

Додаткові кисневі концентратори – порятунок для хворих на коронавірус пацієнтів.

Міські медичні заклади отримали від міста 26 нових кисневих концентраторів. Вчора ЦМКЛ, що на Мазепи отримала 16, а сьогодні ще 10 отримала МКЛ №1 на Матейки. Про це повідомляють на сайті міського голови Руслана Марцінківа.

“Лікування хворих на коронавірус показало, що пацієнти мають легеневу недостатність. Вони потребують оксигенації та постійної подачі кисню. Минулого року на кисні перебувало в середньому одночасно 60-70 осіб. Зараз потреба в кисні збільшується. Вирішили зробити модернізацію системи й встановити нову кисневу місткість на 5 тонн з резервним кріоциліндром із проведеними кисневими точками”, – розповідає директор МКЛ №1 Тарас Василик.

pp 0784 scaled

Зараз лікарня на Матейки має вже 156 кисневих точок. Лікар каже, що на кожен такий концентратор можна під’єднати 2 пацієнти. Тобто ті 10 концентраторів, які сьогодні отримала лікарня – можуть використовувати одночасно 20 хворих. А усі 156 зможуть охопити понад 300 пацієнтів. Нові концентратори розмістять в першу чергу там, де ще немає кисню, а саме в тимчасово виділених приміщеннях, де зараз розгорнули палати.

pp 0787 scaled

“В нашій лікарні зараз перебуває 247 пацієнтів з пневмоніями. Однак, останнім часом ми спостерігаємо зменшення кількості госпіталізації”, – ділиться заступниця директора Світлана Анухіна. Однак, як розповідає заступник з медичної частини Ярослав Кобиляк реанімація все ще працює з перевантаженням.

pp 0794 scaled

Читайте також: Найменшому пацієнту 14 днів. Гендиректор Франківської обласної дитлікарні про ситуацію із COVID-19

Категорії
Життя
Новини
Loading...