Калуське ОСББ подало заявку майже на 50 млн гривень для участі в програмі «Енергодім»

Загалом до програми Фонду енергоефективності вже долучилися чотири ОСББ міста, які подали заявки на проведення комплексної енергомодернізації п’яти житлових будинків. Так, на початку березня...

Загалом до програми Фонду енергоефективності вже долучилися чотири ОСББ міста, які подали заявки на проведення комплексної енергомодернізації п’яти житлових будинків.

Так, на початку березня заявку на участь у програмі «Енергодім» подало ОСББ «Проспект 15А» (будинок на проспекті Лесі Українки, 15 А). Зараз заявку розглядає Фонд нергоефективності, інформують “Вікна”.

«Проспект 15А» планує заходи з комплексної енергомодернізації будинку, які включають роботи з теплоізоляції та улаштування зовнішніх стін, горищ, дахів, плит перекриття підвалу, а також заміну або ремонт віконних та балконних блоків у місцях загального користування та в квартирах, утеплення і скління наявних балконів і лоджій і комплекс робіт із модернізації та облаштування системи вентиляції з встановленням рекуператорів. Загальна вартість робіт — понад 49,9 млн гривень.

Нагадаємо, першим калуським ОСББ заявку на участь у прогарі «Енергодім» подало ОСББ «Січове 15», — у травні минулого року. Вартість робіт з комплексної термомодернізації будинку на вул. Січових Стрільців, 15 — понад 4,1 млн гривень. Заявка ОСББ схвалена, Фонд уже відшкодував часткову вартість енергетичного аудиту — майже 8,5 тис. гривень.

У серпні минулого року заявки на участь у програмі «Енергодім» подало ОСББ «Незалежність К» — на два будинки на бульварі Незалежності, 4 і 6. Обидві заявки також схвалені, а ОСББ також вже отримало відшкодування частини вартості енергетичного аудиту. Зокрема, вартість комплексної енергомодернізації будинку на Незалежності, 4 — понад 35,5 млн гривень, а розмір відшкодування за енергетичний аудит — 32,9 тис. гривень. Вартість енергомодернізації будинку на Незалежності, 6 — понад 40,5 млн. гривень, Фондом відшкодовано 35,7 тис. гривень.

У лютому цього року  заявку на участь у програмі «Енергодім» подало ОСББ «Едельвейс-Калуш» (будинок на вул. Малицької, 7). Заявку цього ОСББ розглядає Фонд. Загальна вартість робіт — майже 12 млн 851 тис. гривень.

За умовами програми «Енергодім» перших 500 ОСББ України — учасники програми — зможуть отримати до 70% відшкодування від Фонду на проведення енергоаудиту, виготовлення проєктно-кошторисної документації та виконання робіт з енергомодернізації. Для наступних ОСББ максимальне відшкодування становитиме 50%.  Станом на середину березня Фонд вже отримав 436 заявок ОСББ України.  

Читайте також: На Прикарпатті затримали серійника, який обкрадав офіси. ФОТО

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...