Рятувальники закликають прикарпатців не палити суху траву

В деяких районах області ще не розтанув сніг, а люди вже розпочали активну боротьбу із господарським сміттям та залишками рослинності. Така діяльність, яка найчастіше...

В деяких районах області ще не розтанув сніг, а люди вже розпочали активну боротьбу із господарським сміттям та залишками рослинності. Така діяльність, яка найчастіше здійснюється випалюванням, призвела до того, що збільшилась кількість пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях.

Про це інформують у пресслужбі Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Лише за минулу добу рятувальники Прикарпаття 7 разів виїжджали на ліквідацію займань сухої трави. Загальна площа, яку пройшов вогонь, склала понад 2.5 тис. м.кв.

Тож, з огляду на стрімке наближення до пожежонебезпечного періоду, який за даними УкрГідрометцентру очікується наприкінці березня після сходження снігового покриву, рятувальники посилюють профілактичну роботу серед громадян щодо попередження виникнення пожеж на відкритих територіях та в екосистемах України.

“ДСНС нагадує: категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці. Необхідно пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров’ю!”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Солотвинські лісівники розповіли дітям про життя лісу. ФОТО

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...