У Франківську молоді науковці обговорюють інновації в медицині та фармації

25-го березня в Івано-Франківську розпочалася ювілейна 90-та міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих вчених “Інновації в медицині та фармації”. Організовує її Студентське наукове товариство...

25-го березня в Івано-Франківську розпочалася ювілейна 90-та міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих вчених “Інновації в медицині та фармації”. Організовує її Студентське наукове товариство Івано-Франківського національного медичного університету, пише Суспільне Карпати.

Серед учасників – науковці з України, Індії та Польщі. Загалом є більше чотирьохсот заявок на конференцію, а самих доповідачів трохи більше 150.

“Враховуючи епідемічну ситуацію, зараз досить актуальною є тема досліджень, пов’язаних з COVID-19, – говорить організаторка конференції, студентка ІФНМУ Марта-Андріана Середюк. – Найбільше матеріалів цьогоріч надійшло на секцію “Внутрішньої медицини”. Ми, наприклад, підготували наукову роботу з кардіології: досліджували ускладнений перебіг трансурального інфаркту міокарда у хворих з COVID-19 після пЧКВ”.

Однак контактувати з пацієнтами молодим дослідникам не вдалося, завадою стали карантинні обмеження. Натомість студенти-медики провели аналіз 38-ми медичних карт цих стаціонарних хворих.

Багато тем досліджень пов’язані з COVID-19, з безпліддям, з болем у грудній клітці, – розповідає організаторка конференції, студентка ІФНМУ Надія Гринів: “Студенти з того й починають – шукають ту ідею, яка найбільше тривожить їхню родину, або ту, яка найбільше їм подобається”.

26 березня молодим дослідникам запропонують майстер-класи від науковців медуніверситету.

“Ми обов’язково відвідаємо майстер-клас з кардіології, буде досить цікаво дізнатися про 14 способів реєстрації ЕКГ, – каже Марта-Андріана Середюк. – Не всі студенти знають, що можна це проводити не лише одним стандартним способом, а їх є багато. Це сприяє кращій діагностиці захворювань”.

Майстер-класи організатори намагалися вибирати з різних напрямків, підкреслює Надія Гринів: “У нас є мастер-клас зі стоматології, де обговорюють 3D можливості з ортопедичної стоматології, є з фармації, є 5 майстер-класів з медичного факультету. Серед студентів лідирує за популярністю майстер-клас з ЕКГ, оскільки є незрівнянний професор, який підтримує усі ініціативи Студентського наукового товариства, це — Нестор Середюк”.

Серед ідей на 90-й міжнародній науково-практичній конференцій студентів та молодих вчених “Інновації в медицині та фармації” найбільшою інновацією цього року є холтерівська система DiaCard. До слова, на Прикарпатті вона з’явилася недавно, і є новинкою в Івано-Франківську. Практично в регіоні нею ще ніхто не користувався, а на цьому майстер-класі якраз можна це побачити.

Читайте також: Стало відомо, хто тепер прибиратиме Калуш від сміття: підписали угоду

Категорії
Життя
Новини
Loading...