У Центрі паломника «Симеон Лукач» лунала особлива молитва за ненароджених дітей. ФОТО

У п’ятницю, 2 квітня, у Центрі паломника «Симеон Лукач», що в с. Старуня, Богородчанського району, пройшла особлива молитва – Хресна дорога ненародженої дитини. Про...

У п’ятницю, 2 квітня, у Центрі паломника «Симеон Лукач», що в с. Старуня, Богородчанського району, пройшла особлива молитва – Хресна дорога ненародженої дитини.

Про це інформують на сторінці Центру паломника у Фейсбуку.

Богослужіння першої п‘ятниці розпочалися в храмі святих апостолів Петра і Павла.

Спершу прочани та парафіяни святині молилися вервицю, яку провадив о. Віктор Григорук. Опісля, вийшовши із церкви, молільники вирушили шляхом Хресної Дороги.

Молитовну процесію провадив отець-парох Ярослав Середюк у співслужінні з о. Іваном Жуком. Присутні вірні молилися особливу Хресну Дорогу ненародженої дитини. Дуже актуальною в наш час є тема вбивства ненароджених дітей у лоні матері. В контексті цієї трагедії нашого суспільства стала популярна хресна дорога із особливими роздумами, де є пригадування гріха і де пригадування Божого милосердя.

У людей, які цього дня йшли цим Хресним шляхом, на очах блищали сльози, адже потрібно мати кам’яне серце, щоб слова-думки від імені ненародженої дитини не зворушили:

«Дано людині раз народитися і раз померти. Я ще не народився, а вже зазнав смерті. Різні є хресні дороги, над якими розважають люди, бо з’єднані з Тобою, Христе, знаходять роздуми для свого земного життя, яке через випробування веде їх до смерті. Зі мною і з мільйонами мені подібних через нашу спільну долю усе інакше. Наше життя закінчилося там, де воно почалося — в лоні матері. Христе! Предвічний Сину Отця, будь зі мною на моїй хресній дорозі, хоч так короткій, але страшній, і навчи пробачати тим, найріднішим — моїм батькам».

Після такої зворушливої спільної молитви прочани знову повернулися до храму, де священнослужителі розпочали молитву Служби Божої.

Під час Літургії кожен міг приступити до Святого Таїнства Покаяння. На завершення богослужіння о. Іван Жук також молився молитви на оздоровлення, випрошуючи всіх Божих ласка для присутніх паломників, які цього дня завітали до Старуні з різних міст та сіл.

Читайте також: Нацбанк визначився з офіційним курсом на понеділок

Категорії
Життя
Новини
Loading...