У Франківську художниця розмальовує каміння. ВІДЕО

Франківська художниця Ірина Погрібна розмальовує каміння. У творчому доробку мисткині вже більше тисячі звірів та птахів. Художниця Ірина Погрібна без мольберта не уявляє свого...

Франківська художниця Ірина Погрібна розмальовує каміння. У творчому доробку мисткині вже більше тисячі звірів та птахів.

Художниця Ірина Погрібна без мольберта не уявляє свого життя. Розповідає, почала малювати ще у дитинстві, а любов до творчості їй привила мама. Нині жінка працює у різних жанрах – вона малює таємничі міські дворики, янголи над містом і малюків, передає “РАІ”.

Після переїзду до Івано-Франківська Ірина Погрібна почала розмальовувати каміння, які знаходила  у річках або на березі.

Перший розписаний камінець став совою, пригадує художниця. А нині у колекції Ірини – папужки, лисички, котики, змії та тисячі інших тварин, плазунів і птахів. Усе залежить від форми камінця, пояснює мисткиня.

Камінці Ірина не шліфує – це за неї робить ріка. Жінка їх лише висушує, а тоді розмальовує акриловими фарбами. А іноді, аби зрозуміти, хто живе у камінці, потрібен час.

Детальніше дивіться у відеосюжеті:

Читайте також: На Франківщині зацвіла долина первоцвітів. ВІДЕО

Категорії
Культура
Новини
Loading...