Лісівники Гринявського лісгоспу продовжують розвішувати “хатинки” для птахів в лісових масивах. ФОТО

Птахи – окраса нашого життя. Вони зачаровують своїм співом, поведінкою і надають природі неповторного колориту . Вони – наші помічники, доглядають за деревами та...

Птахи – окраса нашого життя. Вони зачаровують своїм співом, поведінкою і надають природі неповторного колориту . Вони – наші помічники, доглядають за деревами та поїдають комах. Роблять те, що людям не під силу – рятують наші ліси від шкідників.

Про це інформують на сторінці ДП “Гринявське лісове господарство”.

Поїдаючи комах, птахи масово винищують їх у великій кількості, чим запобігають загрозі виникнення та розмноження осередків особливо небезпечних шкідників рослинного світу.

Для більшості птахів ліс слугує місцем поселення, розмноження та харчування. Пернаті розносять у лапках та дзьобі насіння, плоди дерев і кущів, завдяки цьому розростаються наші зелені масиви, які є постачальниками кисню для всього живого на планеті.

Одні з таких «санітарів лісу» – шпаки. Шпак звичайний досить поширений птах наших територій. Прилітають одні з перших і їхній приліт є вірною ознакою близької і теплої весни.

І тому, виготовлення та розвішування шпаківень – це щорічний плановий захід лісівників.

Цього року працівники лісової охорони ДП «Гринявський лісгосп” виготовили 80 шпаківень, які будуть розвішені на площі 320 га.

Лісівнича родина закликає бережливо ставитися до птахів, їхніх гнізд, місць проживання, адже пернаті – вірні помічники у боротьбі за збереженням лісів.

Читайте також: Минулої доби прикарпатські піротехніки ДСНС знищили 2 вибухонебезпечні предмети. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...