Митрополит Володимир освятив мозаїку в давньому храмі Коломиї

На свято Благовіщення Пречистої Діви Марії, 7 квітня, у найдавнішому храмі Коломиї, Благовіщенській церкві, відбулося архієрейське богослужіння, яке очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ...

На свято Благовіщення Пречистої Діви Марії, 7 квітня, у найдавнішому храмі Коломиї, Благовіщенській церкві, відбулося архієрейське богослужіння, яке очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Владика Володимир Війтишин.

Про це інформує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

Традиційно, Архієрея зустрічали на подвір’ї святині. Діти вручили Митрополиту хліб та сіль, а о. Андрій Танасійчук запросив Митрополита Володимира очолити Архієрейську Божественну Літургію. Митрополит розпочав Службу Божу у співслужінні зібраного духовенства.

Роздумуючи над недільним Євангелієм, Архієрей звернув увагу вірян на таїнство свята Благовіщення Пречистої Діви Марії. За його словами тисячами років небо і земля, та усе людство чекало на відповідь Пречистої Діви Марії, яка проказала слова нашого спасіння «Ось я Господня Слугиня. Нехай зі мною станеться по Твоєму слову» (Лк. 1, 3-8).

«Яке це радісне і благословенне Таїнство святої віри. Радіймо, християни, що маємо на небі могутню заступницю, покровительку, Матір нашого Спасителя і Бога, яка є Матір’ю наших безсмертних душ, яка любить нас і бажає, щоб ми всі осягнули вічне щастя у Царстві Небеснім. Наша земля – це долина сліз і болю, засіяна сотнями і тисячами станиць Пречистої Богоматері, де Вона чудесним чином допомагає та лікує тих, хто з сильною вірою та довір’ям приходить до неї, просить її допомоги – у Крилосі, Гошеві, Погоні, Зарваниці, Почаєві, Люрді, Фатімі», – заохотив молитовно звертатися до Богородиці проповідник.

Після служби Митрополит Володимир освятив мозаїку ікони Благовіщення, якою прикрашена грота на подвір’ї храму.

На завершення Митрополит привітав усіх вірних з храмовим святом та благословив, бажаючи вірянам постійної опіки Пресвятої Богородиці.

Читайте також: Курс долара та євро: скільки коштує валюта сьогодні

Категорії
Життя
Новини
Loading...