Івано-Франківщина отримає 26 нових автомобілів швидкої допомоги

Згідно з розпорядженням Міністерства охорони здоров’я України Івано-Франківщина має отримати 26 нових автомобілів швидкої допомоги. Для цього спрямували 63 мільйони гривень. Про це Суспільному...

Згідно з розпорядженням Міністерства охорони здоров’я України Івано-Франківщина має отримати 26 нових автомобілів швидкої допомоги. Для цього спрямували 63 мільйони гривень.

Про це Суспільному Карпати повідомив керівник Обласного центру екстреної медичної допомоги Мирон Матейко.

За його словами, це будуть повнопривідні авто класу С і В. Вони призначені для гірських і передгірських районів.

“За перше півріччя кожен населений пункт, кожна підстанція і станція будуть мати в обслуговуванні майже на 80 % оновлений санітарний транспорт. Вважаю, це є дуже потужно, тому що ми багато грошей витрачали на УАЗи , ГАЗелі, але витрати все одно великі. Вони на сьогодні не є повністю забезпечені всім необхідним, чим повинен бути зараз забезпечений автомобіль класу В”, — каже Мирон Матейко.

Також додає, що високогірні райони мають отримати автомобілі Toyota Prada.

“Це для Білоберізької ТГ, Красноїлля. Там просто неможливо доїхати. І деколи бригади пішки долають кілометри доріг у горах”, — зазначив Мирон Матейко.

Минулого року три такі автомобілі отримали Вигодська, Ланчинська та Верховинська громади. Також у 2020-му році сім санітарних автомобілів закупили за гроші з обласного бюджету, 14 – за кошти від НСЗУ.

Мирон Матейко розповів, що впродовж тривалого часу автомобілі швидкої не оновлювали зовсім.

“На цій посаді я три роки. До цього часу, майже протягом п’яти років, не поповнювали санітарний транспорт для екстреної допомоги. Він потребував близько 70 % оновлення. Це УАЗи і ГАЗелі. Ми мали 39 одиниць, яким було 8-9 років”, — додав Мирон Матейко.

Читайте також: Прикарпатські рятувальники ліквідували пожежу сухої трави біля залізничної колії

Категорії
Влада
Новини
Loading...