Громада храму Стрітення Господнього молилась в Центрі паломника «Симеон Лукач»

Час Великого посту – це час для посиленої молитви. Здавна існує гарна практика, коли в цьому благословенному часі християни здійснюють паломництво до різних святинь,...

Час Великого посту – це час для посиленої молитви. Здавна існує гарна практика, коли в цьому благословенному часі християни здійснюють паломництво до різних святинь, щоби занести перед Божий вівтар свої молитви, приступити до святої сповіді та просити в Господа всіх необхідних ласк і благодатей.

Про це інформує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

У суботу, 10 квітня, парафіяни храму Стрітення Господнього, що в Івано-Франківську по вул. Богдана Хмельницького, здійснили спільне паломництво до Центру паломника «Симеон Лукач», що в с. Старуня, Богородчанського району.

Прибувши до святого місця, паломників привітав о. Ярослав Середюк, адміністратор місцевого храму, та подякував за цікавість особою блаженного Симеона. Далі прочани взяли участь у Божественній Літургії, яку очолив о. Тарас Нейлюк у храмі святих апостолів Петра і Павла, де зберігаються мощі блаженного священномученика нашої Церкви Симеона Лукача, який народився, пройшов тернистий шлях підпілля та помер у цьому селі. Тут, до початку Літургії, паломники мали нагоду приступити до св. Таїнства Покаяння.

Після Літургії о. Тарас розповів про основні моменти із життя Блаженного. Також наші священники помолилися молитви на оздоровлення та поблагослових всіх присутніх мощами блаженного Симеона Лукача.

Відтак розпочалася молитва на прекрасній Старунській Хресній Дорозі. Вірні, спільно зі священниками, пройшлися шляхом на гору, зупиняючись на стаціях, щоби роздумувати над страстями нашого Господа. Тематика розважань була досить простою для розуміння, а водночас дуже глибокою, адже стосувалася нашого повсякденного життя, відносин з Богом та один з одним.

На завершення паломництва наші парафіяни набрали води з джерела Матері Божої Неустанної Помочі та почули ще кілька історії із життя блаженного Симеона Лукача.

Така спільна проща парафіян до Центр Паломника «Симеон Лукач» УГКЦ с. Старуня, була нагодою принести свої молитви у цьому чудовому місці за своїх рідних, роздумувати над сенсом свого життя, яке за своїм змістом також є паломництвом й дорогою до Бога.

Читайте також: У Пійлі та Довгому-Калуському відбулися весняні толоки. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...