На Прикарпатті двох дітей забрали із сім’ї

Працівники відділу соціального захисту населення та служби у справах дітей Рожнятівської селищної ради разом із представниками ювенальної превенції із Калуша під час перевірки однієї...

Працівники відділу соціального захисту населення та служби у справах дітей Рожнятівської селищної ради разом із представниками ювенальної превенції із Калуша під час перевірки однієї із сімей підтвердили факти загрози здоров’ю та безпеці дітей та тимчасово забрали їх.

Як повідомляють на сайті Рожнятівської селищної ради, до відділу соціального захисту звернулися староста та педагогічний колектив одного зі старостинських округів громади.

“Два роки тому у багатодітній сім’ї померла матір, а батько, який провадив ненайкращий спосіб життя, залишився сам виховувати чотирьох дітей”, — повідомляють на веб-сторінці ради.

За місяць після смерті матері соціальні служби району вирішили тимчасово влаштувати дітей у центр соціально-психологічної реабілітації в Медині Галицького району.

За період перебування в закладі діти відпочили, адаптувалися, а батько влаштувався на роботу і привів житло до належного стану. Дітей повернули додому.

“Однак така атмосфера в домі зберігалася недовго. Коли дві старші доньки стали повнолітніми — цигарки і алкоголсь стали постійними гостями в будинку родини”, — дописують на сайті.

Від цього найбільше страждали молодші діти — семикласник Іван та четвертокласниця Соломія.

На ситуацію скаржилися вчителі місцевої школи, позаяк були сигнали про втягнення дітей до вживання алкоголю, тютюнопаління, бродягування. Батько із цим впоратися не зміг, відтак звернувся за допомогою до старости села.

9-го квітня дітей влаштували в Івано-Франківський обласний центр підтримки дітей та сімей у місті Тлумач. Із сім’єю проведуть відповідну роботу щодо створення безпечного середовища для неповнолітніх.

Читайте також: Поліцейські затримали квартирників-гастролерів, які намагались обікрасти помешкання франківця та поранили його ножем. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...