Франківці готуються до першої української експедиції через усі Карпати. ВІДЕО

Триває підготовка до першої української експедиції усіма Карпатами. Франківські мандрівники назвали її «Арка Карпат» і проходитимуть через чотири країни: від Румунії до Словаччини. Як...

Триває підготовка до першої української експедиції усіма Карпатами. Франківські мандрівники назвали її «Арка Карпат» і проходитимуть через чотири країни: від Румунії до Словаччини.

Як і сам похід, так і його назву, придумав франківський письменник, мандрівник Богдан Ославський. Спочатку Богдан мав ідею написати книгу про гори і підготовку до походів. І тільки через рік вирішив відправитись у експедицію, передає “РАІ”.

Компаньйоном Богдана у цьому поході є давній друг Артур Сачковський, якого письменник вважає дуже веселою людиною. Так, чоловіки удвох, планують  пройти понад 2 тисячі кілометрів за 100 днів.

До запланованого походу Богдан готується ще з осені. Як розповідає – довелось скупити чимало карт, як в Україні, так і закордоном. Харчі для походу не мають важити багато, каже мандрівник. І тому з собою братиме їх у засушеному вигляді.

Обійдеться експедиція чоловікам майже у 100 тисяч гривень.  Вихід запланували на середину червня.  

Детальніше – у сюжеті:

Читайте також: “Білий Барс” проти “Легіона”: у Калуші відбувся хокейний матч. ВІДЕО

Категорії
Життя
Новини
Loading...