В ОДА обговорили проблеми людей з інвалідністю під час COVID-19

З ініціативи Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю Тетяни Баранцової 15 квітня відбувся захід в режимі відеоконференції з фахівцями департаментів облдержадміністрації, які відповідають...

З ініціативи Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю Тетяни Баранцової 15 квітня відбувся захід в режимі відеоконференції з фахівцями департаментів облдержадміністрації, які відповідають за напрямки охорони здоров’я та соціального захисту населення.


Керівник апарату Урядового уповноваженого Віталій Мущинін повідомив, що днями Кабінет міністрів України затвердив план заходів щодо підтримки осіб з інвалідністю на період дії карантину, повідомляє  Івано-Франківська ОДА.

На порядку денному порушено питання на тему: «Люди з інвалідністю в ситуації пандемії COVID- 19».

«Люди з інвалідністю мають найбільшу втрату здоров’я, багато з них опинилися за межею бідності. Тому їх підтримка людей з інвалідністю потребує міжсекторальної співпраці структурних підрозділів облдержадміністрації», – зазначив представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Івано-Франківській області Микола Макар.

Наразі, як зазначила, заступниця директора департаменту – начальниця управління соціального захисту населення ОДА Галина Сеник в закладах системи соціального захисту населення області забезпечено санітарно-гігієнічні та протиепідемічні засоби, діють карантинні кімнати і здійснюється належний догляд за людьми з інвалідністю.

Про вакцинацію людей з інвалідністю розповіла головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я ОДА з організації первинної медико-санітарної допомоги Юлія Монюк, а про особливість роботи обласного бюро МСЕК в умовах пандемії COVID-19, який здійснює заочний огляд пацієнтів і працює в дистанційному режимі прийняття рішень, – заступник головного лікаря Івано-Франківського обласного бюро медико-соціальної експертизи Любомир Процик.

У відеоконференції взяли участь 35 учасників, а також представники інститутів громадянського суспільства.

Читайте також: Курс на 16 квітня: скільки коштує валюта сьогодні

Категорії
Uncategorized
Новини
Loading...