Франківські патрульні обстежують дороги: склали 15 адмінматеріалів. ВІДЕО

У квітні інспектори патрульної поліції разом з дорожниками, комунальниками, представниками місцевого самоврядування обстежують дороги Франківщини та залізничні переїзди. Мета – визначити стан доріг, вулиць...

У квітні інспектори патрульної поліції разом з дорожниками, комунальниками, представниками місцевого самоврядування обстежують дороги Франківщини та залізничні переїзди.

Мета – визначити стан доріг, вулиць та залізничних переїздів, аби недоліки усунули. Перевірки проводять двічі на рік – восени та навесні.

З 1 по 6 квітня тривав підготовчий етап – формування комісії, складання графіків виїздів, інформування тощо.

Опісля – практичний – це, власне, обстеження доріг разом з дорожниками, підрядниками, які відповідають за експлуатаційний стан. Залізничні переїзди обстежують відповідно з представниками «Львівської залізниці». Комісію цікавить звукова, світлова сигналізація, настили залізничних переїздів тощо.

“На дорогах і вулично-шляховій мережі населених пунктів ми обстежуємо передусім ямковість, чи є напливи, чи почищені узбіччя, водовідведення приведене до норм, дорожні знаки. Чи зелені насадження не будуть заважати видимості”, – пояснює Старший інспектор відділу безпеки відділу дорожнього руху управління патрульної поліції Олег Суходольський.

Комісія склала близько 15 адміністративних матеріалів за частиною 1 статті 140 КУпАП, також видали близько 30 вимог приписів поліції щодо усунення виявлених недоліків. Розмір штрафу – 1020 грн.

“Складають матеріали на підприємства, які відповідають за експлуатаційний стан; за залізничні переїзди відповідає залізниця. Щодо доріг населених пунктів, є комунальні підприємства, заступники голів, що відповідають за благоустрій, житлово-комунальне господарство, інфраструктуру”, – зауважує Суходольський.

У Франківську проблемні ділянки є на вулицях Ребета, Кобилянської, Микитинецькій, Хриплинській, Ленкавського. Ці вулиці у майбутньому можуть бути “малими об’їзними”, які б допомагали уникати заторів.

Окремий пункт обстеження – умови руху біля навчальних закладів. Перевіряють дорожню розмітку, пішохідні переходи, огородження, освітлення. Суттєвих недоліків у Франківську не знайшли.

Обстеження доріг все ж дає результати. До прикладу, суттєві зміни помітні у Надвірній, каже інспектор. Та й загалом маємо тенденцію до покращення умов дорожнього руху в межах “Великого будівництва”.

Читайте також: Муніципальна інспекція Калуша складає приписи і проводить роз’яснювальну роботу

Категорії
Життя
Новини
Loading...