У Голині освятили унікальну п’ятиметрову дерев’яну вервицю. ФОТО

У неділю, 25 квітня, коли наша Церква відзначала свято В’їзду нашого Господа Ісуса Христа в Єрусалим, на парафії Покрови Пресвятої Богородиці, що в с....

У неділю, 25 квітня, коли наша Церква відзначала свято В’їзду нашого Господа Ісуса Христа в Єрусалим, на парафії Покрови Пресвятої Богородиці, що в с. Голинь, освятили унікальну п’ятиметрову дерев’яну вервицю.

Про це інформують у пресслужбі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

«Наша парафія Покрови Пресвятої Богородиці взяла на духовне озброєння такий могутній захист», – каже отець-протопресвітер Анатолій Козак.

Місцеві душпастирі: о. Анатолій Козак, адміністратор парафії, та о. Микола Хомин, сотрудник, освятили унікальну дерев’яну вервицю для парафіяльної спільноти. Її спорудили власники Голинської деревообробної майстерні Віктор та Андрій Максимовичі, які згуртували навколо себе команду талановитих майстрів. Серед них — Михайло ЛевицькийІванна Лішак, Олександр ХоменкоМикола Мазурик. Спільно голиняни впоралися з цією нелегкою справою.

Замість традиційного дуба вирішили використати вільху, адже матеріал легший, каже Іван Мазурик – старший брат парафії.

Крім того, організатори планують цікаві дійства, на яких вервицю будуть носити діти. Загалом, вона складається із 50 маленьких «зернят» і 6 — великих.

«Дякуємо усім хто долучився до цієї великої справи та пожертвував свою працю та час. Особлива подяка старшому братові Мазурик Івану, братству та сестринству, усім майстрам та жертводавцям!», – каже о. Анатолій.

Додамо, що на парафії Покрови Пресвятої Богородиці діють спільноти «Жива вервиця», «Матері в молитві», «Апостольство молитви», спільнота «Неустанної Помочі Пресвятої Богородиці», катехизаційна школа Покрови Пресвятої Богородиці, які будуть молитовно користатися з даної вервиці.

Читайте також: Матері в молитві на Рожнятівщині розважали над Хресною дорогою

Категорії
Життя
Новини
Loading...