Калуським лікарням виділили кошти за резервуари для кисню

У Калуській ЦРЛ і Калуській міській лікарні розгорнуто 365 ліжок для лікування хворих з коронавірусом та з підозрами. Станом на 30 квтіня тут лікувалося...

У Калуській ЦРЛ і Калуській міській лікарні розгорнуто 365 ліжок для лікування хворих з коронавірусом та з підозрами.

Станом на 30 квтіня тут лікувалося 78 пацієнтів: заповнено 21% ліжок проти 33,7% станом на минулу п’ятницю. Зі 304-х кисневих точок в обох лікувальних закладах зайнятими є 36 — це 12%, інформують “Вікна“.

Генеральний директор Калуської ЦРЛ Іван Красійчук повідомив, що на ранок цього дня в лікарні є 60 хворих з коронавірусом та з підозрами (станом на минулу п’ятницю у цьому закладі було 79 таких хворих). За словами Івана Красійчука, динаміка — позитивна. Минулого тижня керівник Калуської ЦРЛ говорив про те, що лікарня не може розрахуватися за кисневий резервуар, а тепер повідомив: вже є рішення комісії обласної ради, за яким Калуській ЦРЛ виділяють 900 тис. гривень на кисневий резервуар плюс ще додаткові кошти на вдосконалення кисневих ліній.

Щодо Калуської міської лікарні, то тут, як повідомив її керівник Микола Гудим, на ранок 30 квітня було 84 хворих, з яких 23 — “ковідних” (на минулу п’ятницю їх було 46). За рішенням комісії обласної ради на Калуську міську лікарню спрямували 1 млн 370 тис. гривень , із яких 1 млн 170 тис. гривень — на оплату кисневої станції.

Раніше повідомлялося, що для опорних лікарень Прикарпаття з держбюджету виділили 60 млн гривень на встановлення систем централізованої подачі кисню. Нову кисневу станцію в Калуській ЦРЛ встановили в березні, в Калуській міській лікарні — у квітні.

Читайте також: Шквальний вітер: на Прикарпатті оголосили штормове попередження

Категорії
Життя
Новини
Loading...