У Польщі зафіксували перший випадок індійського штаму коронавірусу

Індійський варіант коронавірусу підтвердив польський дипломат, евакуйований з Індії, – сказав проф. Кшиштоф Пірч, вірусолог з Ягеллонського університету в Кракові. Польський дипломат уже тиждень перебуває в...

Індійський варіант коронавірусу підтвердив польський дипломат, евакуйований з Індії, – сказав проф. Кшиштоф Пірч, вірусолог з Ягеллонського університету в Кракові. Польський дипломат уже тиждень перебуває в одній з інфекційних лікарень у Варшаві.

Новину про виявлення індійського варіанту коронавірусу у польського дипломата вперше повідомляв Polsat News, пише Польське радіо.

Цю інформацію підтвердив професор Кшиштоф Пірч. Він додав, що дослідження все ще тривають, щоб показати, чи представляє цей варіант більшу загрозу, ніж інші.

Минулої неділі дипломата, який страждає на COVID-19, разом із родиною (також хворою вагітною дружиною та чотирма дітьми) доставили до Польщі спеціальним літаком. Дипломат перебуває в провінційній інфекційній лікарні у Варшаві.

Індійський варіант досі детально не вивчався, і незрозуміло, чи є він заразнішим чи імунітетом до вакцин, але в Індії, де його вперше було виявлено, він поширюється швидкими темпами, перевантажуючи систему охорони здоров’я. У відповідь на драматичну ситуацію в Індії багато країн Європи закрили кордон для пасажирів з цієї країни.

Проте, світова спільнота допомагає Індії подолати катастрофічну ситуацію із захворюваністю.

Читайте також: В аварії на Франківщині загинув 19-річний хлопець

Категорії
Життя
Новини
Loading...