У Світлий вівторок Митрополит Володимир освятив нову хресну дорогу в храмі святого Апостола Юди Тадея. ФОТО

У третій день Великодніх свят Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин завітав на парафію святого Апостола Юди Тадея, що в Івано-Франківську, на вул. Стуса,...

У третій день Великодніх свят Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин завітав на парафію святого Апостола Юди Тадея, що в Івано-Франківську, на вул. Стуса, 29. Архієрей очолив Божественну Літургію та привітав громаду з величним святом Христового Воскресіння.

Про це інформують у пресслужбі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

В часі спільної молитви Митрополиту співслужили отці храму, на чолі з парохом митр. прот. Ярославом Гринюком, а численно зібранні вірні радісно та урочисто славили Христове Воскресіння. 

Під час проповіді Архієрей заохотив присутніх роздумати над уривком з Євангелія від Луки, де йшлося про двох учнів, які прямували до Емаусу. За словами проповідника, учні зрозуміли тільки після ламання хліба, що весь час їхньої мандрівки з Єрусалиму до Емаусу з ними був сам Воскреслий Господь.

«Весь цей час своїми розмовами Спаситель запалював їхні серця», – зазначив проповідник.

На його думку, людська душа завжди прагне злуки із Господом Богом, бо у Ньому знаходить спокій і щастя.

«Це пояснює подія з двома учнями, які прийшли з Ісусом Христом до Емаусу. Вони просили Ісуса “Залишися з нами”», – наголосив Архієрей.

Після завершення Архієрейської Божественної Літургії Митрополит Володимир освятив нову хресну дорогу в храмі. Опісля Владика привітав вірян з Великодніми святами та побажав постійно нести радість Христового Воскресіння.

Фото зі сторінки міського голови Івано-Франківська.

Читайте також: У Калуші муніципальна інспекція виявила шість випадків розпивання алкоголю неповнолітніми

Категорії
Життя
Новини
Loading...