“Місто, з якого почалася війна”: в Івано-Франківську презентували книжку про Слов’янськ. ФОТО

Книжку про початок російсько-української війни під назвою “Місто, з якого почалася війна” презентували в Івано-Франківську. У виданні зібрані свідчення 78 людей, які жили у...

Книжку про початок російсько-української війни під назвою “Місто, з якого почалася війна” презентували в Івано-Франківську. У виданні зібрані свідчення 78 людей, які жили у Слов’янську під час його окупації, пише Суспільне Карпати.

Розповіді задокументували і описали представники правозахисної коаліції “Справедливість заради миру на Донбасі”. Співавторка книжки Наталія Каплун

Співавторка книжки Наталія Каплун збирала історії, що стосувалися порушення Міжнародного гуманітарного права, а саме — правил ведення війни. Сама жінка родом з Луганської області.

“Люди, що пережили обстріли, люди, які втратили майно, зруйнувався їхній будинок. Люди, які бачили загибель своїх сусідів. Історія пастиря, який став засновником волонтерського руху, який допомагав під час окупації іншим мешканцям покидати місто, охоплене війною. Організував рух, який допомагав людям виїхати, забезпечував людей ліками, гуманітарною допомою в той час, коли місто вже було відрізане”, — розповідає Наталія Каплун.

Співавторка книжки Надія Нестеренко

Надія Нестеренко також одна з дев’яти авторів книжки “Місто, з якого почалася війна”.

“Я писала розділ, присвячений інформаційній війні. Для цього я проводила інтерв’ю як з місцевими жителями, так і з місцевими журналістами. Ціллю було дослідити, який саме вплив російської пропаганди був на місцевих жителів Слов’янська. І висновок, що вплив був насправді колосальний”, — каже Надія Нестеренко.

Керівниця ГО "Молода просвіта Прикарпаття" Євгенія Бардяк

Керівниця ГО “Молода просвіта Прикарпаття” Євгенія Бардяк писала розділ про доступ до медичної допомоги.

“Я описувала питання медиків, які проживають на Донбасі, і які залишилися рятувати людей в час окупації. Медики гинули від мін. Це можливість бути застреленими бойовиками. Були погрози, тому що, коли медик бачить, що уже неможливо врятувати людину і не варто на неї гаяти час, а натомість рятувати тих, кого ще можливо врятувати, бойовик з автоматом змушує рятувати того, кого вже врятувати неможливо”, — розповідає Євгенія Бардяк.

"Місто, з якого почалася війна". В Івано-Франківську презентували книжку про Слов’янськ

Книжку видали накладом 600 примірників. Її уже презентували у Києві та Слов’янську.

Читайте також: У Франківській ТГ встановлять ще три анотаційні дошки

Категорії
Місто
Новини
Loading...