Карпатський національний парк отримав п’ять автомобілів від уряду Німеччини. ФОТО

Проєкт спрямований на підтримку природно-заповідних територій в Україні. Про це на Facebook-сторінці написав Карпатський національний природний парк, інформують “Вікна”. “Карпатський національний природний парк в рамках проєкту...

Проєкт спрямований на підтримку природно-заповідних територій в Україні.

Про це на Facebook-сторінці написав Карпатський національний природний парк, інформують “Вікна”.

“Карпатський національний природний парк в рамках проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», що фінансується урядом Німеччини отримав 5 автомобілів.

Щиро вдячні проєкту за надані авто”, — йдеться в повідомленні.

Проєкт «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» сприяє збереженню унікальних природних багатств країни європейського та світового значення, серед яких є великі ділянки природних ландшафтів, включно із незайманими лісами, що робить цю місцевість надійним осередком збереження багатьох рідкісних видів рослин і тварин. Багато з них є ендеміками, тобто зустрічаються лише в конкретному регіоні, і/або перебувають під загрозою зникнення, що робить їх охорону завданням глобальної важливості. Однак, у порівнянні із більшістю європейських країн, площа природно-заповідних територій в Україні є низькою.

Проєкт був розроблений десять років тому, щоб підтримати збереження цієї важливої природної спадщини. Після переговорів з урядом України, Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку вирішило надати фінансову підтримку програмі по природоохоронних територіях України.

Завдяки проєкту природо-заповідні території в Україні повинні бути не лише зміцнені, але очікується і зменшення негативного впливу людини на природні ресурси.

Читайте також: Мільйон українців вакцинували повністю та понад 100 тисяч щеплень на добу

Категорії
Життя
Новини
Loading...