На Франківщині розширюється виробництво органічної продукції

Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з громадською спілкою «Органічна Україна» провів в режимі онлайн регіональний форум «Органічна Україна-21», на якому розглянули питання розвитку виробництва...

Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з громадською спілкою «Органічна Україна» провів в режимі онлайн регіональний форум «Органічна Україна-21», на якому розглянули питання розвитку виробництва органічної продукції на Прикарпатті.

Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин наголосив, що розвиток виробництва органічної продукції є одним із пріоритетних напрямів розвитку аграрного сектору економіки області. Впродовж останніх років на Прикарпатті спостерігається позитивна динаміка зростання площ сільськогосподарських угідь на яких ведеться сертифіковане органічне виробництво та зростає кількість операторів органічного ринку. На початок року сертифіковано 495 гектарів сільськогосподарських земель на яких вирощується органічна продукція та здійснюють діяльність 14 операторів ринку органічної продукції.

Основна продукція, яку виробляють оператори – це вирощування ягід, виробництво чаїв, меду, виробництво сирів та інше.

На конференції виступили і поділились досвідом місцеві успішні виробники органічної продукції, спеціалісти Мінекономіки, керівники й експерти органічного компоненту швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України».

Підбиваючи підсумки форуму, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації наголосив, що спеціалісти департаменту й надалі сприятимуть розвитку органічного виробництва в області у частині супроводу діяльності органічних операторів, консультуватимуть із земельних питань, пошуку ринків збуту продукції та забезпечення участі органічних операторів у просуванні своєї продукції на зовнішні ринки через участь у виставках-ярмарках.

Читайте також: На вихідних центр масової вакцинації працюватиме у франківському Епіцентрі

Категорії
Місто
Новини
Loading...