В Івано-Франківську розпочались навчання з домедичної допомоги

28 січня, для працівників виконавчого комітету провели заняття з надання першої домедичної допомоги. Згодом таке навчання організують для всіх охочих франківців. Про це стало...

28 січня, для працівників виконавчого комітету провели заняття з надання першої домедичної допомоги. Згодом таке навчання організують для всіх охочих франківців.

Про це стало відомо від Руслана Марцінківа.

Працівники можливість самостійно застосувати отримані навички, як правильно робити непрямий масаж серця, штучне дихання, користуватися джутом для зупинки кровотечі, а також як правильно діяти при нападах епілепсії, інсульту, як обробляти відкриті рани на різних ділянках тіла.

«Ми провели пробні курси першої домедичної допомоги. Наступного тижня почнемо проводити для населення. Думаю, що такі курси потрібні не тільки у військовий час. Адже потрібно вміти надати першу домедичну допомогу навіть на вулиці при якихось обставинах чи при ДТП. Вважаю це дуже корисною практикою і закликаю всіх пройти такі навчання», – говорить міський голова Руслан Марцінків.

За словами начальниці управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марії Бойко, такі навички повинна знати кожна людина коли виникає якась критична ситуація. І не важливо, чи це мирний час чи коли виникає якась загроза.

«Коли ми бачимо, як хтось впав на вулиці, розуміємо, що мусимо допомогти, але не знаємо, як це зробити. Власне тоді виникає запитання: чому я не навчився цьому раніше? Зараз є така можливість. Для цього організовуємо навчання з надання домедичної допомоги. Бо коли уже приїжджають медики – вони надають кваліфіковану допомогу людині відповідно до діагностованого стану. Але до їхнього приїзду проходить певний час. Іноді за цей час можна врятувати життя людині», – пояснює Марія Бойко.

Запис на заняття для населення стартує згодом. Невдовзі повідомлять контакти для запису.

Читайте також: У Калуші передбачили понад 2 мільйона гривень на ремонт казарми

Категорії
Новини
Новини
Loading...