Івано-Франківщина готується до “Свята Неба”. Буде музична програма

Цьогоріч на Прикарпатті відбудуться щорічні змагання з польотів на парапланах і дельтапланах “Свято Неба-2020”. Захід планують провести у жовтні, але з конкретною датою організатори...

Цьогоріч на Прикарпатті відбудуться щорічні змагання з польотів на парапланах і дельтапланах “Свято Неба-2020”. Захід планують провести у жовтні, але з конкретною датою організатори ще визначаються, розповідає очільник Дністровського регіонального ландшафтного парку імені Сергія Дідича Михайло Ковтун.

Традиційні польоти над Дністровським каньйоном мали відбутися у травні, втім, у зв’язку з карантином, їх перенесли на осінь. Михайло Ковтун сподівається, що до того часу Міністерство охорони здоров’я пом’якшить карантин, і такі заходи дозволять, пише “Суспільне”.

За його словами, жовтень буде багатий на політичну агітацію, у зв’язку з виборами, а тому у нього є побоювання, аби свято не політизували. Адже “Свято Неба” передбачає сімейний відпочинок, до якого не варто додавати політику.

“Польоти з інструктором, польоти парапланеристів, змагання у межах “Свята Неба” все ж відбудуться. Це основна складова. Нам не вдалося зробити п’ятиріччя, і ми вирішили, що, можливо, цього року вдасться залучити музичну складову. У нас не було як такої музики, концертної складової, це було вільне свято, можна було приїхати зранку просто відпочивати, дивитися, як літають. І ми вже почали продумувати музичну складову, можна буде молодіжних виконавців послухати, сучасні пісні. Минулого року нам казали, що є молоді гурти з Івано-Франківська, які мають пісні, пов’язані із небом”, – каже Михайло Ковтун.

Наразі організатори планують програму заходу та визначаються із місцем його проведення: обирають між селами Одаїв та Ісаків Тлумацького району Івано-Франківської області. Також шукають спонсорів, партнерів і волонтерів.

“Людям сподобалася екологічна складова для виховання молоді, учнів. Тому ми також продумуємо якісь нові цікаві квести, майстер-класи для дітей, пов’язані із сортуванням сміття, щоб зменшити його кількість у природному середовищі”, – каже Михайло Ковтун.

Формат заходів розробляють, адже через карантин вони не можуть бути масовими.

Читайте також: В Отинії встановили церковні дзвони у храмі Зіслання Святого Духа. ФОТО

Категорії
Культура
Новини
Loading...