Прикарпатські поліцейські проводять відпрацювання щодо виявлення та протидії незаконній вирубці лісу. ФОТО

Поліцейські відділів та відділень обласного главку спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань в області проводять посилені відпрацювання у всіх районах області. Правоохоронці перевіряють законність...

Поліцейські відділів та відділень обласного главку спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань в області проводять посилені відпрацювання у всіх районах області.

Правоохоронці перевіряють законність вирубки та перевезення деревини, місця реалізації продукції лісового господарства. За виявленими порушеннями поліцейські проводять перевірку, інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області.

Під час профілактичного відпрацювання мобільною групою правоохоронців у селі Вигода, що на Долинщині, був виявлений та зупинений вантажний автомобіль “IVECO”, який перевозив лісодеревину.

Під час перевірки документів на вантаж поліцейські помітили, що вказані дані не відповідають дійсності. Для подальшої перевірки та з’ясування законності вказаного перевезення транспортний засіб із вантажем правоохоронці затримали та помістили на територію відділу поліції для проведення подальших слідчих дій.

За даним фактом поліцейськими розпочато кримінальні провадження за ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів)ККУ та за ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

При перевірці перевезення лісосировини правоохоронці звертають увагу на наявність маркування на дереві (бірки), їх пошкодження. Контролюють чи є у перевізника спеціальна товарно-матеріальна накладна, роздрукована на термопринтері, яка повинна містити QR-код та печатку FSC.

Ще один факт злочину проти довкілля поліцейські виявили на Верховинщині. 7 вересня, поліцейськими задокументовано факт незаконної вирубки дерев в лісосмузі, у селі Бистрець. Виїздом на місце події слідчо-оперативною групою встановлено, щодо правопорушення причетний 62-річний мешканця району.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 246 “Незаконна порубка лісу” Кримінального кодексу України. Ми нагадуємо, що за вирубку навіть кількох дерев передбачена кримінальна відповідальність, а максимальне покарання згідно зі статті 246 Кримінального кодексу України становить до 7 років позбавлення волі.

На території Івано-Франківської області такі відпрацювання проводяться систематично, щоб протидіяти незаконній вирубці. Втім оперативне реагування правоохоронців та їх співпраця з громадянами, які небайдужі до знищення лісосмуг, дають свої позитивні результати.

Поліція Івано-Франківщини реагує і реагуватиме на всі повідомлення за цими фактами щодо притягнення до відповідальності причетних осіб.

“Якщо ви стали свідками незаконної вирубки лісу – повідомляйте на “лінію 102″ для негайного реагування на правопорушення”, – закликають правоохоронці.

Читайте також: Чотири школи на Прикарпаття пішли на повну самоізоляцію через виявлені випадки зараження COVID-19

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...