В Івано-Франківську вакцинували медиків станції швидкої допомоги. ФОТО

Десятого березня в Івано-Франківську 130 медиків швидкої допомоги провакцинувалися від COVID-19. Минулого тижня щепилося понад 80. Кореспонденти Суспільного Карпати зняли репортаж, як проводить щеплення мобільна бригада....

Десятого березня в Івано-Франківську 130 медиків швидкої допомоги провакцинувалися від COVID-19. Минулого тижня щепилося понад 80.

Кореспонденти Суспільного Карпати зняли репортаж, як проводить щеплення мобільна бригада.

У кабінеті станції швидкої та невідкладної медичної допомоги працюють двоє лікарів. Перед вакцинацією усіх медпрацівників оглядають.

Сьогодні вакцинуватися прийшла лікарка з медицини невідкладних станів Ольга Новицька. Жінка розповідає, що хворіла на коронавірус минулого року.

“До будь-якої вакцинації ставлюся позитивно, дитячої чи дорослої в тому числі. Хтось підтримує, хтось ні. Кожен має свою індивідуальну думку. Проте я завжди була за вакцинацію. Та кожна людина вирішує сама”, – каже Ольга Новицька.

Фельдшер із тридцятирічним стажем Степан Леочко одним із перших прийшов вакцинуватися. Розповідає, що щепитися планують і його рідні.

“Дуже плачевна ситуація в нашій області та й в Західному регіоні із хворими на коронавірус. Тому вакцинуватися треба, аби зменшити поширення інфекції. Син – лікар-інтерн також провакцинується. Дружина працює директором в ОТГ, теж буде прививатися”, – розповідає медик.

За словами директора обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мирона Матейка, сьогодні на їхній станції вакцинулися від коронавірусу медпрацівники і з інших районів Прикарпаття.

“Це не тільки працівники міських станцій. Ми запропонували і найближчим районам долучитися до вакцинації. Це є Лисець, Тисмениця, Галич. Деякі працівники дзвонили із Калуша. Ми намагаємося охопити якнайбільше працівників. Бо це єдиний спосіб убезпечитися усім і зробити інших медиків здоровими”, – розповідає Мирон Матейко.

Усього на Прикарпатті від початку вакцинації від COVID-19 щепилося 686 медиків.

“В нас є багато перехворілих медичних працівників. І також в нас є чимала кількість активних хворих. Через це вони і відмовляються зараз проводити вакцинацію для себе. Вакцина, яка була виділена для цих хворих медиків, вона за ними зберігається. Після одужання, за тиждень-два, вакцина буде ними використана. У нас щеплено багато медпрацівників. І цей показник на фоні інших областей досить непоганий”, – каже головний санітарний лікар області Руслан Савчук.

Наступне щеплення медики станції швидкої та невідкладної медичної допомоги отримають за 28 днів.

Читайте також: У мобільному госпіталі Прикарпаття лікуються вже три пацієнтки з COVID-19

Категорії
Життя
Новини
Loading...