Коломийська міськрада просить Кабмін вивести Прикарпаття з “червоної” зони

Коломийська міська рада звертається до Кабінету Міністрів України з проханням якомога швидше скасувати карантинні обмеження “червоного рівня” для Івано-Франківської області та дозволити роботу бізнесу,...

Коломийська міська рада звертається до Кабінету Міністрів України з проханням якомога швидше скасувати карантинні обмеження “червоного рівня” для Івано-Франківської області та дозволити роботу бізнесу, а також відновити регулярні транспортні перевезення.

Зверенння до Кабінету Міністрів опубліковане на сайті міської ради.

“Ми, депутати Коломийської міської ради, звертаємо Вашу увагу на те, що більше місяця на території Івано-Франківської області та Коломийської громади, зокрема, запроваджено карантинні обмеження “червоного рівня” та встановлено жорсткі протиепідеміологічні обмеження. Ми свідомі того, що це рішення було вимушеним і дозволило стабілізувати ситуацію з перебігом коронавірусної хвороби COVID-19.

Однак водночас ці обмеження боляче вдарили по малому та середньому бізнесу, які є одними з основних наповнювачів бюджету громади. Слід віддати належне підприємцям, які з розумінням поставились до вимушених обмежень та понесли суттєві збитки”, – йдеться у зверненні.

У зверненні зазначається, що Коломийська міська рада прийняла низку рішень для підтримки підприємців. Зокрема, їх було звільнено від орендної плати за комунальне майно, а підприємців першої та другої груп було звільнено від сплати місцевих податків. Це призвело до зменшення надходжень до бюджету громади.

Станом на сьогодні ситуація з рівнем захворюваності стабілізована. Кількість хворих суттєво скоротилась, проводиться активна інформаційна кампанія щодо вакцинації.

Вказується, що місцевий бізнес щоразу активніше звертається з вимогою дозволити повернутись до роботи, адже багато хто вже вичерпав свої ресурси і зараз фактично залишається без засобів до існування.

Міська рада у свою чергу готова забезпечити контроль за дотриманням підприємцями протиепідеміологічних вимог.

“Звертаємось до Вас з проханням якомога швидше скасувати карантинні обмеження “червоного рівня” для Івано-Франківської області та дозволити роботу бізнесу, а також відновити регулярні транспортні перевезення. Крім того, просимо переглянути перелік обмежень “червоної зони”, врахувавши позицію дрібного та середнього бізнесу”, – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, Івано-Франківська область перебуває у “червоній” карантинній зоні з 26 лютого. Вчора міський голова Івано-Фракнівська Руслан Марцінків повідомив, що область ще на тиждень залишається у “червоній” зоні.

Читайте також: В Івано-Франківській Архієпархії молитовно дякували за дар життя. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...