У Франківську розпочалася реставрація дерев’яних дверей з будинку профспілок

“Можна нас всіх вітати – почалась реставрація дерев’яних дверей з будинку профспілок на Міцкевича 4!”. Про це повідомили у спільноті Франківськ Який Треба Берегти. “Двері...

“Можна нас всіх вітати – почалась реставрація дерев’яних дверей з будинку профспілок на Міцкевича 4!”.

Про це повідомили у спільноті Франківськ Який Треба Берегти.

“Двері в нас вже з пів року, та знайти фінансування було непросто – профспілки, які вже десятки років знаходяться в цій пам’ятці архітектури (до слова, колись тут знаходилась повітова рада) і які поміняли автентичні двері на пластикові, фінансувати реставрацію відмовлялись. Більше того, директор дивувався чому я засмучуюсь, що вони поміняли двері, адже білі пластикові пасують під білі вікна, “невже, пані, негарно? Ми он ще й куполи позолотили!”. Хоча мудрий сторож, який працює тут біля 40 років, теж розділив мій смуток, лиш дивуючись, що такі добротні двері замінили. Під час монтажу була знищена дерев’яна дверна коробка, що і стіну послабило, так як з роками коробка і стіна настільки “зростаються”, що просто безглуздо її так виривати “з м’ясом”. Її прийдеться робити нову, які і фрамугу.
Старі двері чудом збереглись! Після того як вони провисіли кілька років в підвалі в приміщенні закладу харчування в цьому ж будинку, його власник погодився віддати двері на реставрацію, взамін ми йому (за його кошти) виготовили точну копію. Таким чином молодший “брат” і далі прикрашає стіни закладу. Дякуємо власнику за небайдужість і свідомість!
Щодо реставрації автентичних дверей – то тут після нашого звернення на зустріч пішла обласна рада, яка є власником будівлі. Завдяки фінансуванню з обласного бюджету сьогодні почались реставраційні роботи! Ще раз переконуюсь – хто стукає, тому відчинять.”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що двері через кілька років зберігання знайшли у підвалі в приміщенні закладу харчування у цьому ж будинку. Власник погодився віддати двері на реставрацію, а йому виговлять точну копію.

Читайте також: Франківчанин допоміг патрульним затримати чоловіка, який крав ліфтовий кабель. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...