Франківців закликають дотримуватись правил паркування

  Франківські водії продовжують порушувати правила паркування, незважаючи на посилeння відповідальності за паркування авто на місцях для інвалідів. Законопроект набув чинності з 26 жовтня...

 

Франківські водії продовжують порушувати правила паркування, незважаючи на посилeння відповідальності за паркування авто на місцях для інвалідів.

Законопроект набув чинності з 26 жовтня і за таке правопорушення передбачає штраф від 1020 до 1700 гривень.

Але деякі водії продовжують нехтувати правилами паркування не зважаючи на підвищення розміру санкцій.

Наприклад, 2 листопада на вулиці Мельничука на місці для маломобільних осіб припаркувався автомобіль Kia Rio, на якому не було розпізнавальних знаків, що ним керує інвалід. Поліціанти вирішили зачекати водія, щоб з ним поспілкуватися, та ніхто до автомобіля не підходив.

Відповідно до санкції ч. 5 ст. 122 КУпАП, поліцейські евакуювали автомобіль, — повідомляють у прес-службі Патрульної поліції.

Проте згодом до Управління патрульної поліції у місті Івано-Франківську звернувся власник автомобіля та приніс документи, якими засвідчив, що він є інвалідом.

Патрульні на підставі ст. 22 КУпАП винесли на водія постанову, застосувавши усне зауваження. Вони попереджують, що неправомірне використання знака “водій з інвалідністю” на своєму транспортному засобі каратиметься штрафом від 1020 до 2020-2700 грн. 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...