В Кабінеті міністрів вирішили розширити перелік пільгових препаратів

Кабмін України має намір розширити список пільгових ліків. Про це пише РБК-Україна. Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило проект постанови про розширення переліку доступних лікарських...

Кабмін України має намір розширити список пільгових ліків.

Про це пише РБК-Україна.

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило проект постанови про розширення переліку доступних лікарських препаратів.
У МОЗ вважають, що в список необхідно включити ліки для хронічних захворювань шлунка і дванадцятипалої кишки (amoxicillin, clarithromycin, metronidazole, omeprazole і ranitidine) тв депресії і депресивного синдрому (amitriptyline і fluoxetine).

Також отримувати ліки безкоштовно будуть вагітні для профілактики і лікування анемії у першому триместрі вагітності (ferrous salt і folic acid).

МОЗ запропонував розширити перелік безкоштовних медикаментів і для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями (losartan) і цукровий діабет (glibenclamide).

 У пояснювальній записці до проекту постанови зазначено, що перелік розширять по рекомендації Кабміну і за результатами пропозицій Експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я.

Категорії
Новини
Новини
Loading...