Франківськ приєднається до боротьби із домашнім насиллям

З 25 листопада по 10 грудня відбуватиметься Всеукраїнська акція “16 днів проти насилля”.  Кампанія проводиться щорічно у більшості країнах світу ще з 1991 року...

З 25 листопада по 10 грудня відбуватиметься Всеукраїнська акція “16 днів проти насилля”. 

Кампанія проводиться щорічно у більшості країнах світу ще з 1991 року за підтримки ООН. 

В Україні UNiTE офіційно була розпочата у 2015 році, з того часу до компанії приєднались понад 100 партнерів з числа міжнародних та громадських організацій. Гасло цьогорічної компанії: “Не залишити нікого осторонь: зупинити насильство щодо жінок та дівчат”. Організатори закликають до формування суспільства вільного від насильства. 

Сьогодні в облдержадміністрації на брифінгу приуроченому старту міжнародної кампанії в рамках акції “16 днів проти насилля” правоохоронці розповіли чи є насильство у сім’ях прикарпатців.  

За 9 місяців в області зафіксовано 2 487 звернень з приводу насильства в сім’ї. З них: 2 160 щодо насильства над жінками, 316 – над чоловіками, та 11 щодо жінок.

Однак поліціянти запевняють, що ці цифри значно занижені.

“Дуже мало людей звертаються тоді, коли насильство можна попередити. Здебільшого робота ведеться вже у кричущих випадках. Коли наслідки надто очевидні, про насильство можуть повідомити сусіди. Також діти втікають з дому внаслідок фізичного та психологічного насильства у сім’ї” –  розповіла начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП в Івано-Франківській області Алла Бойчук.

Наразі поліція розпочала 20 кримінальних проваджень про вчинення насильства в сім’ї щодо дітей.

За потреби жертви насилля направляються до центру соціально-психологічної допомоги, який діє у селищі Верховина. Там з ними працюють протягом 3 місяців, а за потреби і 6-ти.

У районних центрах та містах області впродовж 2-ох тижнів проводитимуть вуличні акції, засідання круглих столів, бібліотечні виставки, бесіди, тренінги та відео лекторії. 

Сьогодні о 16.00 год. будівлю ОДА підсвітили помаранчевим кольором, як символ світлого і вільного від насильства майбутнього.

Категорії
Новини
Новини
Loading...