В Україну планують доставити близько мільйона доз вакцин від кору

У зв’язку зі спалахом кору в Україні, дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) обіцяє організувати прискорені доставку вакцини у кількості 220 тисяч доз. Про це повідомляє прес-служба МОЗ....

У зв’язку зі спалахом кору в Україні, дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) обіцяє організувати прискорені доставку вакцини у кількості 220 тисяч доз.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

За словами представників Міністерства охорони здоров’я близько 220 тисяч доз вакцини від кору, паротиту, краснухи (КПК) прибудуть в Україну наприкінці лютого 2018 року.

“Бельгійську вакцину виробництва “Глаксо Сміт Кляйн” на замовлення МОЗ доставить Дитячий фонд ООН в Україні, після чого вакцини одразу будуть передані в регіони”, – йдеться у повідомленні.

Нова партія вакцини від кору була закуплена ЮНІСЕФ на замовлення Міністерства охорони здоров’я у рамках підтримки державної програми імунізації. Завдяки підтвердженій міжнародній експертизі у сфері закупівель ЮНІСЕФ зміг придбати 1 мільйон додаткових доз вакцини КПК для відповіді України на спалах кору.

У МОЗ запевняють, що поставка буде здійснена у три етапи: перша – 220 тис. доз вакцини – очікується у кінці лютого, друга – 800 тис. доз – планується на кінець березня, третя – 77 тис. доз – має прибути наприкінці травня.

Варто зазначити, що за перший місяць 2018 року на кір захворіли 3554 людей – 1165 дорослих і 2389 дітей.

Найбільше людей захворіли в Івано-Франківській (804), Одеській (640), Закарпатській (549), Чернівецькій (444), Львівській (242) областях.

 

Читайте також:За нападами можуть стояти конкуренти. Аптечна мережа обіцяє 50 тис. гривень за інформацію про паліїв

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...