Прикарпатський суддя, який збив людину на смерть, може бути виправданий

06.02.2018 року відбулося чергове продовження процесу над суддею Господарського суду Івано-Франківської області Юрієм Грица, який в стані алкогольного сп’яніння збив на смерть людину і...

06.02.2018 року відбулося чергове продовження процесу над суддею Господарського суду Івано-Франківської області Юрієм Грица, який в стані алкогольного сп’яніння збив на смерть людину і травмував іншу.

Нагадаємо, ввечері 9 серпня 2011 року він на «Волзі» врізався у бригаду ремонтників «Водоекотехпрому». Тоді загинув 60 річний Євген Черепаха, а 41-річний Степан Щур із тяжкими травмами три з половиною місяці не вставав з ліжка, та отримав інвалідність, – інформує КП Івано-Франківськводоекотехпром.

Дана справа ведеться у Чортківському районному суді Тернопільської області уже 7 років. А суддя Юрій Грица по сьогоднішній день ще проводить судові засідданя.

Адвокат обвинуваченого подав клопотання про призначення комплексної судової транспортно-трасологічно експертизиї, експертизи дороги та дорожніх умов і судової автотехнічної еспертизи. В даному клопотанні адвокат обвинуваченого наполягав, щоб експертизу проводили представники Львівського НДІСЕ. Нагадаємо, що адвокат обвинуваченого зі Львова, а отже є припущення про можливий вплив на експертизу.

 За результатами проведення експертизи було встановлено, що обвинувачуваний Грица не мав права керувати автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. Проте за його словами, він рухався зі швидкістю не більше 55 км/год.. А під час ДТП місце проведення розкопок і все інше не було належним чином помічено. І дорожніх знаків про те, що ведуться ремонтні роботи, за словами обвинуваченого, на момент аварії – не було, їх працівники Водоекотехпрому поставили після ДТП.

Отже, усю вину хочуть перекласти на працівників Водоканалу і їх робочих, які були на місці аварії.

“За останніми показами Харківських експертиз було доведено вину обвинуваченого. Адже в такому стані алкогольного сп’яніння, а це – 2,54 проміле, жодної огорожі чи попереджувального знаку він міг і не побачити. 

Після цієї експертизи Львівського НДІСЕ винуватець трагедії стає не винуватцем, а щей потерпілим, тобто за його словами і словами комісії винні в усьому працівники комунального господарства. А те, що було скільки свідків даної трагедії Львівськи експерти навіть не брали до уваги!

Обвинувачуваний Грица на момент скоєння ДТП, коли відкрились двері, вивалювався з салону автомобіля!”, – розповідає Володимир Шпег.

5.03.2018 році буде заслухано експертів Львівського НДІСЕ. Згодом буде вирішено направити справу на досудове розслідування, або прийняти рішення згідно з Харківських експертиз, які довели вину Грица.

Читайте також: Вечірня ДТП на Прикарпатті забрала життя чоловіка

Категорії
Новини
Новини
Loading...