Година Землі: до акції долучаться два міста Прикарпаття

Щоб привернути увагу до екологічних проблем Планети, 24 березня 2018 року українці разом з усім світом символічно вимкнуть світло. Щорічно, ще з 2008 року,...

Щоб привернути увагу до екологічних проблем Планети, 24 березня 2018 року українці разом з усім світом символічно вимкнуть світло.

Щорічно, ще з 2008 року, люди зі всіх куточків світу виключають світло на одну годину.

У цю суботу, 24 березня, до Години Землі  долучаться і жителі прикарпатських міст – Долини та Яремчі. Акція почнеться о 20:30, інформує Бліц-інфо.

Так, у рамках Години Землі о 20:30 в Долині вимкнуть зовнішнє освітлення адмінбудинку на пр. Незалежності 5, а також пам’яток та символів міста. А в Яремче частково вимкнуть вуличне освітлення.

Connect2Earth (“Злови зв’язок з Землею”) — це головне повідомлення кампанії цього року. Його ідея в тому, щоб на годину налаштуватися на частоти планети.

Так, на підтримку акції Година Землі вже близько 70 міст України запланували спеціальні освітні заходи в межах кампанії, вимкнути відомі на всю Україну пам’ятки тощо. Міста, організації та навчальні заклади продовжують долучатися щодня. Таким чином, за прогнозами, сотні тисяч українців старатиметься зловити зв’язок з планетою 24 березня о 20:30.

Додамо, що акція має на меті привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем планети та об’єднати їх для вирішення цих проблем. Ефект кампанії набагато більш фундаментальний і довгостроковий, ніж одноразове заощадження енергії – це зміна звичок мільйонів людей, зміщення акцентів із суспільства споживання до суспільства, яке живе в гармонії з природою, це економія природних ресурсів щодня, а не впродовж однієї години на рік. 

Читайте також: 23 та 24 березня у Франківську оголошено днями жалоби

Категорії
Новини
Новини
Loading...