Прикарпатські підприємці сплатять майже 2 мільйони штрафів за порушення в реалізації алкоголю і тютюну

За результатами заходів, спрямованих на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів з початку року фахівцями управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС...

За результатами заходів, спрямованих на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів з початку року фахівцями управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС в Івано-Франківській області проведено 196 фактичних перевірок.

 

За їх результатами до суб’єктів господарювання Прикарпаття, що здійснюють діяльність у сфері виробництва та обігу підакцизних товарів, застосовано 1 млн. 830 тис. грн. фінансових санкцій, – інформує ДФС в Івано-Франківській області.

Найбільші суми штрафів нараховано за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін – 480 тис.гривень, за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями – 364,4 тис.грн., за реалізацію алкогольних напоїв на розлив на місці у відділі магазину, який не має статусу суб’єкта господарювання громадського харчування – 122,4 тис.грн.

Крім того, за зберігання алкогольних напоїв в місцях не внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання до порушників застосовано фінансових санкцій на суму 85 тис. грн., за продаж тютюнових виробів з полиць самообслуговування – 47,6 тис. грн., за продаж вин столових без використання РК та КОРО – 27,2 тис. грн.

За реалізацію алкоголю та тютюну особам, які не досягли 18 років нараховано 380,8 тис. грн. фінансових санкцій та анульовано 51 ліцензію на право торгівлі зазначеними товарами.

Читайте також: На Франківщині виділили понад 34 мільйони гривень для виплати боргів із зарплати освітянам

Категорії
Новини
Новини
Loading...