6, 5 мільйона виділять на реставрацію фасадів франківських пам’яток архітектури

Про виконання програми з охорони культурної спадщини йшла мова сьогодні на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Як розповів  керівник департаменту архітектури і містобудування Орест...

Про виконання програми з охорони культурної спадщини йшла мова сьогодні на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Як розповів  керівник департаменту архітектури і містобудування Орест Кошик, у 2019 році з бюджету міста на реставрацію фасадів вилілили 6.5 мільйона гривень. Ці кошти підуть на фасади будинків, які розташовані на головному туристичному маршруті у місті, – пише Фіртка.

У першу чергу у місті ремонтуватимуть нерухоммість, яка є у комунальній власності, після на умовах співфінансування з мешканями.

Підприємцям ж радять самотужки відновлювати фасади.

“Ті підприємці, які володіють нерухомістю і яка є пам’яткою архітектури, мають дбати про своє майно. Мене дуже обурює те, що на першому поверсі будівлі дорогий магазин, а власники звертаються з вимогою відремонтувати фасад. Так от – так не буде. Покажіть приклад, відновіть фасад”, – додав міський голова Руслан Марцінків.

 

Читайте також: В Івано-Франківську облаштують ще одну зелену відпочинкову зону. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...