Міська влада порівняла тарифи на воду у Калуші та інших містах області

На офіційному сайті Калуської міської ради продовжують публікувати звіт міського голови Калуської громади Андрія Найди за 2021 рік. Чергова частина стосується роботи комунальних підприємств....

На офіційному сайті Калуської міської ради продовжують публікувати звіт міського голови Калуської громади Андрія Найди за 2021 рік. Чергова частина стосується роботи комунальних підприємств.

Щодо роботи КП “Водотеплосервіс” (це підприємство надавало послуги з централізованого теплопостачання, водопостачання і водовідведення впродовж 10 місяців року, до 1 листопада) та КП “Калуська енергетична компанія” (аналогічні послуги у два останні місяці минулого року), то, як зазначено у звіті, впродовж минулого року увага міської влади була сконцентрована на організації належного водо- і теплопостачання, забезпеченні стандартів якості питної води (якість води у 2021 році відповідала вимогам), інформують “Вікна”.

“Задля виходу з кризової ситуації, яка наростала в геометричній прогресії — проведена оптимізація роботи КП “Водотеплосервіс” та активізація КП “Калуська енергетична компанія”, — повідомляє влада.

Нагадаємо, минулого року за рішеннями судів було заблоковані рахунки КП “Водотеплосервіс”, а борги підприємства сягнули близько 0,5 млрд гривень.

Окрему увагу у звіті приділено тарифам на послуги підприємства, які, як відомо, у 2021 році суттєво зросли.

“Вимушено прийнято рішення про підняття тарифів на послуги з водопостачання, водовідведення та теплопостачання. Це питання було надзвичайно актуальним, хоча всі розуміли його непопулярність. Але галопуючий ріст цін на енергоносії в державі не залишає вибору. Все ж, з листопада нам вдалось тариф на воду та її відведення дещо знизити. Відтак — в порівнянні з іншими містами нашої області Калуш за рівнем тарифу якісно відрізняється (але тут слід зауважити, що на тариф суттєво впливає кількість споживачів — чим більша їх кількість — нижчий тариф)”, — зазначено у звіті.

Тарифи є такими:

м. Івано-Франківськ:

  • вартість одного кубометра води — 12,69 гривні;
  • вартість водовідведення одного кубометра — 15,29 гривні.

Загалом 27,98 гривні.

м. Коломия:

  • вартість одного кубометра води — 25,36 гривні;
  • вартість водовідведення одного кубометра — 12,89 гривні.

Загалом 38,25 гривні.

м. Долина:

  • вартість одного кубометра води — 36,00 гривень;
  • вартість водовідведення одного кубометра — 12,89 гривні.

Загалом 48,89 гривні.

м. Калуш:

  • вартість одного кубометра води — 13,30 гривні;
  • вартість водовідведення одного кубометра — 16,36 гривні.

Загалом 29,66 гривні.

Таким чином, тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення у Калуші — на рівні Івано-Франківська, де у рази більша кількість споживачів. Однак варто нагадати, що такий тариф у нашому місті встановлено для КП “Калуська енергетична Компанія” і він вступив у дію з 1 листопада. А впродовж більшої частини минулого року (з 1 березня по 1 листопада) калушани оплачували ці послуги КП “Водотеплосервіс” за суттєво вищим тарифом — 37,2 гривні за кубометр водопостачання і водовідведення — на рівні Коломиї, де наведені тарифи також вступили у дію з 1 березня. 

До речі, тарифи на водокористування в Івано-Франківську, що наведені у звіті, вступили у дію з 1 січня 2022 року, а впродовж минулого року жителі обласного центру платили менше — близько 25 гривень за кубометр.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...