Тіло студентки із Болгарії знайшли у валізі на дні озера. Поліція кваліфікує справу як умисне вбивство

Тіло 24-річної студентки медичного університету, громадянки Болгарії, Дішлі Елі Зії поліція виявила вчора ввечері у селі Світанок, Рогатинського району. Як з’ясувалося, труп дівчини помістили...

Тіло 24-річної студентки медичного університету, громадянки Болгарії, Дішлі Елі Зії поліція виявила вчора ввечері у селі Світанок, Рогатинського району. Як з’ясувалося, труп дівчини помістили у валізу та викинули у місцеву водойму.

Про подробиці трагедії розповів під час брифінгу із ЗМІ начальник кримінальної поліції Ігор Баб’юк.

Дішлі Елі Зії була студенткою четвертого курсу стоматологічного факультету. Ще 31 травня друзі дівчини забили на сполох і розпочали її пошуки через соцмережі. Вже з 5 червня студентка перебувала в офіційному розшуку. Для її пошуку були створені мобільні групи з працівників поліції та військових Національної гвардії.

Вчора, 12 червня, тіло дівчини із ознаками насильницької смерті виявили на дні озера у валізі. За словами правоохоронців, розтин показав, що смерть настала внаслідок черепно-мозкової. Крім того, присутні численні сліди від ударів тупим предметом по голові та шиї, наявні переломи рук і ніг.

Відомо, що дівчина проживала разом із співмешканцем, 29-річним громадянином Туркменістану. Саме його за підозрою у вбивстві затримала поліція.

Як зазначив заступник прокурора області Руслан Вахітов, наразі іноземцю повідомлено про підозру за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

В ході розслідування також встановлено, що укрити злочин туркменістанцю допоміг місцевий житель, з яким вони разом навчались в університеті. Вдвох вони викинули тіло потерпілої в озеро.

Тривають слідчі дії. Наразі поліція шукає знаряддя вбивства.

Категорії
Життя
Новини
Loading...