Івано-Франківська бригада тактичної авіації святкує 77-річчя

23 вересня Івано-Франківська бригада тактичної авіації святкує 77 річницю з дня створення частини.  Військова частина здійснює чергування в системі протиповітряної оборони України на оперативному...

23 вересня Івано-Франківська бригада тактичної авіації святкує 77 річницю з дня створення частини. 

Військова частина здійснює чергування в системі протиповітряної оборони України на оперативному аеродромі та з березня 2014 року виконує завдання в зоні проведення АТО. За цей час льотний склад бригади здійснив більше сотні бойових вильотів з метою виконання завдань з протиповітряної оборони, демонстративних дій, проведення повітряної розвідки, ураження наземних цілей та повітряної підтримки наземних підрозділів.

Слід зазначити, що особовий склад бригади брав участь у виконанні бойових завдань в зоні АТО і в складі інших військових формувань. Серед військовослужбовців бригади є і ті, що безпосередньо приймали участь у операціях з ліквідації котла у районі Горлівки, оборони міста Жданівки, оборони Донецького аеропорту, села Піски. Офіцери бригади здійснювали рейди по тилах противника із зачисткою околиць міста Маріуполя, міста Тельманове, деблокування 32 блок-посту Бахмутської траси, знешкоджували вибухові пристрої, займались розмінуванням доріг та населених пунктів. Частина налічує майже двісті учасників антитерористичної операції, ще понад півсотні перебуває на передовій і сьогодні.

За значний внесок у виконання завдань щодо надійного захисту повітряного простору України, високий професіоналізм, ініціативу та наполегливість в ході виконання завдань в зоні АТО особовий склад Івано-Франківської бригади тактичної авіації нагороджували різними відомчими та державними нагородами. Так, у бригаді є 4 кавалери ордена Богдана Хмельницького, більше 40 військовослужбовців мають відзнаки вищого керівництва держави та Збройних Сил України. Свідченням високої оцінки діяльності частини є і те, що у минулому році під час параду до Дня Незалежності бригада отримала Бойовий Прапор.

У своїй вітальній промові командир бригади полковник Юрій Погорєлов висловив слова подяки за розуміння і стійкість солдатам, сержантам, офіцерам і працівникам частини, за високі результати виконання бойових та повсякденних завдань. Основне побажання, що звучало в цей день: “Мирного неба над головою і Слава Україні!”, повідомляє прес-центр повітряного командування “Захід”.

Категорії
Новини
Новини
Loading...