В медичному університеті Франківська відкрили навчально-практичний центр “Фізіологія”

Сьогодні, 20 жовтня, в Івано-Франківську на базі ІФНМУ відбулось відкриття навчально-практичного центру “Фізіологія”. Студенти відповідних спеціальностей тепер зможуть аналізувати близько сорока медичних показників, що раніше...

Сьогодні, 20 жовтня, в Івано-Франківську на базі ІФНМУ відбулось відкриття навчально-практичного центру “Фізіологія”.

Студенти відповідних спеціальностей тепер зможуть аналізувати близько сорока медичних показників, що раніше було неможливим через відсутність потрібного обладнання, повідомляє “Галицький кореспондент”. Мова йде про електорокардіаографію, варіабельність серцевого ритму для людей і тварин, оксигенометрію, спірометрію, визначення всіх показників і груп крові, спинно-мозкові рефлекси.

“В цей проект було вкладено багато часу, грошей та зусиль. Але студенти як теоретичних, так і фундаментальних кафедр матимуть хорошу базу для навчання. Вони зможуть освоїти все, що їм знадобиться в майбутньому. Радіємо, що наші діти мають можливість руками, на практиці спробувати все, що будуть робити по своїй спеціальності”, – розповів ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко.

Студенти одразу ж перевірили нову апаратуру на практиці, провівши спірометрію, результати якої одразу ж проаналізувала спеціальна ліцензійна програма. Крім того, за допомогою системи моніторів та відеокамер на будь-які медичні експерименти тепер можна буде дивитися одразу в кількох аудиторіях.

“Ми отримали чимало обладнання, яким можемо пишатися, закупили програмне забезпечення. Знаєте, мені часом телефонують колеги з інших ВНЗ і питають: “А в тебе є це? У нас такого нема”. Сьогодні кожен зі студентів матиме можливість зробити, наприклад, спірометрію особисто, а не дивитися на неї в Інтернеті”, – додала Наталія Воронич-Семченко, завідувач кафедри фізіології ІФНМУ.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...