Міністр Клімкін в Івано-Франківську: “Хто захищатиме українців в Росії, якщо не наші консули?”

Сьогодні, 30 листопада, до Прикарпатського національного університету імені. В. Стефаника прибув міністр закордонних справ України Павло Климкін. Візит високопосадовця викликав справжній ажіотаж серед студентів....

Сьогодні, 30 листопада, до Прикарпатського національного університету імені. В. Стефаника прибув міністр закордонних справ України Павло Климкін.

Візит високопосадовця викликав справжній ажіотаж серед студентів. В актовому залі, де відбувалася публічна лекція, не було жодного вільного місця. Кілька десятків слухачів навіть стояли. Перед початком лекції міністра, місцеві підприємці спробували прорекламувати свої бізнеси.

Такий стан справ можна пояснити тим, що чиновники категорії як Павло Климкін не надто часто виступають публічно в Івано-Франківську. Підприємці намагалися знайти підтримку у владних інститутів.

Міністр розпочав свій виступ із окреслення загрозливої тенденції міграції українців на захід.

“Протягом минулого року 600 тисяч українців отримали дозволи на роботу в ЄС. 80% з них працюють в Польщі. Піднімають польську економіку. Якщо такі темпи збережуться, то хто ж залишиться в Україні?”, – риторично запитує Клімкін.

Він відзначає серйозні перспективи в Україні, адже інвестори цікавляться поточною ситуацією.

“Європейці готові давати гроші, але під конкретні проекти. Давайте починати з ваших маленьких ідей”, – закликав він прикарпатців. 

“В Україні вирощують капусту, яка на смак як капуста, ми вирощуємо картоплю, на смак як картопля. Повірте, в Європі є вже з цим проблеми. І в цьому наша сила”, – звернувся Клімкін до місцевих підприємців та додав, що умови для інвестицій на Прикарпатті є унікальними в Україні. 

Міністр також торкнувся відносин України і НАТО.

“Ми недопрацьовуємо в процесі реформування української армії. Наш амбітний план відповідати стандартам НАТО до 2020 року – під загрозою. Треба визнати таку проблему і вирішувати її”, – відверто зізнався він.

Не обійшлося й без теми відносин з Росією. Клімкін стверджує, що Росія готувала план окупації Криму задовго до 2014 року.

“Попередня влада довела Україну до такого стану, що Росія наважилася напасти на нас”, – каже чиновник.

Клімкін вважає, що розривати дипломатичні відносини з РФ не варто, бо сотні тисяч українців в Росії перебувають у загрозі. Проти них активно працюють російські спецслужби. Єдиним способом захистити співвітчизників, за його словами, є робота наших консулів. Окрім цього, більше дипломатичних відносин агресором немає. 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...