Юрій Андрухович дивував франківчан оновленим проектом “Безкінечна подорож, або Енеїда”

Учора, 10 березня, на території заводу «Промприлад» відбулася прем‘єра мультимедійного проекту «Безкінечна подорож, або Енеїда». Цей оновлений мультимедійний проект Андруховича і компанії – «колаж...

Учора, 10 березня, на території заводу «Промприлад» відбулася прем‘єра мультимедійного проекту «Безкінечна подорож, або Енеїда».

Цей оновлений мультимедійний проект Андруховича і компанії – «колаж з елементами лекції, концерту і бенкету», пише Репортер.

До створення цього проекту долучилося багато талановитих людей. Юрій Андрухович читав уривки з «Енеїди», власні есеї та вірші, що резонують з поемою.  Озвучували «безкінечну подорож» бароковою музикою і гострою бітовою електронікою Марк Токар і Віктор Новожилов, іноді вдаючись і до мінімалізму. А Vj-група CUBE створила візуалізацію на основі відзнятих Олею Михайлюк документальних фото сучасної Полтави, ілюстрацій «Енеїди» різних років, зображень Дідони й Енея у ренесансному та бароковому живописі та авторської анімації. Режисером перформенсу стала Оля Михайлюк.

«Минулого року ми виконували її тричі. З вересня і за цей час вистава виросла і з’явилося багато нового. Попередні версії були тривалістю в годину. А ця – півтори, тому в ній є цілі нові шматки та більше візуального матеріалу. Деякі частини відтворювали цілком інакше, є більше гітарної гри», – коментує Юрій Андрухович.

Він також розповідає, що і раніше читав на пам’ять ці вірші, які є його улюбленими, тому для нього не було складно запам’ятати великі шматки тексту.

«Було складно, бо ми вперше в цьому залі. Він непростий. Я мав багато проблем зі звуком. Але людей було багато, приймали уважно. Трохи передчасно почали аплодувати. Але це означає, що люди сприймали все з душею», – ділиться враженнями від прем’єри Юрій Андрухович.

Дійство відбувалося у Парасольковому цеху.

Читайте також: На Каннському кінофестивалі свій фільм представить найкрасивіший чоловік України

Категорії
Новини
Новини
Loading...